Publisko izdevumu un revīzijas komisiju vadīs Kaspars Ģirģens

(20.11.2018.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti otrdien, 20.novembrī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Kasparu Ģirģenu, kurš 13.Saeimā ievēlēts no partijas “KPV LV” saraksta.

Kaspars Ģirģens parlamentā ievēlēts pirmo reizi. Iepriekš kā deputāts darbojies Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Par komisijas priekšsēdētāja biedri deputāti šodien ievēlēja Jutu Strīķi (JK), bet par sekretāri - Ilzi Indriksoni (NA).

Komisijā strādās arī deputāti Uldis Augulis (ZZS), Iveta Benhena-Bēkena (KPV LV), Mārtiņš Bondars (AP!), Krišjānis Feldmans (JK), Ojārs Ēriks Kalniņš (JV), Andrejs Klementjevs (SASKAŅA), Romāns Naudiņš (NA), Juris Rancāns (JK), Ivans Ribakovs (SASKAŅA), Ļubova Švecova (SASKAŅA), Viktors Valainis (ZZS), Jānis Vitenbergs (KPV LV), Inese Voika (AP!) un Ivars Zariņš (SASKAŅA). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 20.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas pamatdarbs ir Valsts kontroles (VK) ziņojumu izskatīšana un konstatēto trūkumu novēršanas uzraudzība. VK auditētajām ministrijām un iestādēm ir pienākums komisijai sniegt informāciju par konstatēto trūkumu novēršanas gaitu. Ja institūcijas nav pilnībā novērsušas pārkāpumus, komisija noskaidro iemeslus, uzklausa argumentus un, izvērtējot situāciju, nosaka papildu termiņus trūkumu novēršanai. Komisija pārbauda Saeimas grāmatvedību, izdevumu lietderību un likumību, kā arī parlamenta gada pārskatus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentā darbojas 16 komisijas.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisiju darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs.

Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs. Turpmākās sēdes sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde