Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja amatā pārvēlēts Sergejs Dolgopolovs

(20.11.2018.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju arī turpmāk vadīs Sergejs Dolgopolovs. To otrdien, 20.novembrī, pirmajā komisijas sēdē lēma tās locekļi.

S.Dolgopolovs 13.Saeimā ievēlēts no sociāldemokrātiskās partijas „SASKAŅA” saraksta.

S.Dolgopolovs Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā strādā kopš ievēlēšanas 9.Saeimā, bet kopš 11.Saeimas sasaukuma ieņem komisijas priekšsēdētāja amatu. S.Dolgopolovs iepriekš vadījis arī Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju, strādājis Mājokļu jautājumu apakškomisijā un Pašvaldību sistēmas pilnveidošanas apakškomisijā, kā arī darbojies Eiropas lietu komisijā.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts Tālis Linkaits (JK), bet par komisijas sekretāru – Ēriks Pucens (KPV LV).

Komisijā strādās arī deputāti – Uldis Budriķis (JK), Inga Goldberga (SASKAŅA), Inese Ikstena (AP!), Janīna Kursīte-Pakule (NA), Regīna Ločmele-Luņova (SASKAŅA), Karina Sprūde (KPV LV) un Viktors Valainis (ZZS). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 20.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas kompetencē ir plašs jautājumu loks – valsts iestāžu un pašvaldību darbība, civildienests un valsts amatpersonu darbība, tostarp interešu konflikta novēršana, partiju finansēšana un priekšvēlēšanu aģitācija, kā arī dzīvojamo māju pārvaldīšana un apsaimniekošana, palīdzība dzīvokļa jautājumu un denacionalizēto namu īrnieku problēmu risināšanā un nevalstiskā sektora darbība.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisiju darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs. Turpmākās sēdes sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī