Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīs Mārtiņš Bondars

(20.11.2018.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīs Mārtiņš Bondars. To otrdien, 20.novembrī, nolēma komisijas locekļi.

M.Bondars 13.Saeimā ievēlēts no partiju apvienības „Attīstībai/Par” saraksta.

M.Bondars iepriekš bijis Rīgas domes deputāts, bet pirms tam - 12.Saeimas deputāts. Parlamentā strādājis Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā un Nacionālās drošības komisijā, kā arī darbojies parlamentārās izmeklēšanas komisijā saistībā ar bankas “Citadele” pārdošanu.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts Atis Zakatistovs (KPV LV), bet par sekretāri - Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Komisijā arī strādās deputāti Vjačeslavs Dombrovskis (SASKAŅA), Gatis Eglītis (JK), Ilze Indriksone (NA), Janīna Jalinska (ZZS), Aleksandrs Kiršteins (NA), Ramona Petraviča (KPV LV), Igors Pimenovs (SASKAŅA), Juris Pūce (AP!), Edgars Rinkēvičs (JV), Ļubova Švecova (SASKAŅA) un Reinis Znotiņš (JK). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 20.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirms Saeimas balsojumiem izskata likumprojektus, kas saistīti ar valsts budžetu, finansēm un nodokļiem. Tāpat komisija skata ziņojumus par valsts ekonomikas attīstības tendencēm, problēmām un nākotnes perspektīvām. Komisija skata arī Finanšu ministrijas ziņojumus par valsts ekonomisko situāciju un budžeta izpildi.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trijās apakškomisijās.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs. Turpmākās sēdes sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde