Publisko izdevumu komisija: Stradiņa slimnīcas rekonstrukcijai būs nepieciešami papildu līdzekļi

(23.10.2018.)

Pašlaik Stradiņa slimnīcas ēku kompleksa rekonstrukcijai plānotie līdzekļi nebūs pietiekami, lai projektu īstenotu, un papildu līdzekļus nepieciešams ieplānot valsts budžetā 2019.gadam un vidējā termiņa budžetā. To pēc Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes otrdien, 23.oktobrī, uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Komisijas deputāti sēdē tikās ar Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas, Veselības ministrijas, Finanšu ministrijas, Valsts kontroles, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras un Veselības inspekcijas pārstāvjiem, lai apspriestu slimnīcas A korpusa otrās kārtas un B korpusa projektu plānotās izmaksas un to finansēšanu.

Slimnīcas pārstāvji norādīja, ka pēc provizoriskajām aplēsēm renovācijas pabeigšanai trūkst papildu 30 miljoni eiro. Tie nepieciešami aprīkojuma un medicīnas tehnoloģiju iegādei, auto stāvlaukuma izveidei, kā arī ietver būvniecības sadārdzinājumu. Iepriekš noteiktās Stradiņa slimnīcas A korpusa otrās kārtas projekta attīstības izmaksas 91 miljona eiro apmērā tiek segtas no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, valsts budžeta un pašas slimnīcas līdzekļiem.

A korpusa otrās kārtas būvprojekts 26.septembrī atzinuma saņemšanai iesniegts Būvvaldē. Plānots, ka būvdarbu iepirkuma otrā kārta tiks izsludināta pēc 11.novembra. Kā projekta īstenošanas termiņš noteikts 2023.gads. Savukārt B korpusa projektēšanai, būvniecībai, kā arī telpu sagatavošanai un struktūrvienību pārvietošanai izmaksas plānotas 155 miljonu eiro apmērā, deputātus informēja slimnīcas pārstāvji.

Komisijas deputāti lūdza Finanšu un Veselības ministrijas sagatavot atzinumu par papildu budžeta pieprasījumu, kā arī vienojās nosūtīt vēstuli Ministru kabinetam ar lūgumu slimnīcas A korpusa otrās kārtas projekta īstenošanai nepieciešamos līdzekļus iekļaut nākamajā budžeta plānošanas periodā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā