Valsts pārvaldes komisija aicina Ministru kabinetu vērtēt iespēju valstij iesaistīties dalītā īpašuma izpirkšanā

(02.10.2018.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija otrdien, 2.oktobrī, nolēma vēstulē Ministru prezidentam Mārim Kučinskim aicināt valdību vērtēt iespēju valstij kā starpniekam iestāties starp dzīvokļu īpašniekiem daudzdzīvokļu mājās un zemes īpašniekiem zem šīm mājām. 

Šādu lēmumu deputāti pieņēmuši pēc kolektīvā iesnieguma “Zemei zem daudzdzīvokļu mājām jābūt tikai šo māju iedzīvotāju īpašumā” izskatīšanas. Iniciatīva, ko parakstījuši 10516 Latvijas pilsoņi, Saeimā iesniegta šī gada aprīlī. 

Vēstulē M.Kučinskim deputāti atbildīgās institūcijas aicina rast visām iesaistītajām pusēm pieņemamu risinājumu, kas novērstu kļūdu dalītā īpašuma radīšanā, ko savulaik pieļāvusi valsts. 

Pēc Tieslietu ministrijas informācijas dalītā īpašuma process attiektos uz 3677 privatizētām daudzdzīvokļu mājām, kurās kopā ir 110970 dzīvokļi, un 7354 zemes vienībām, uz kurām šīs mājas atrodas. 

Savukārt Valsts zemes dienesta dati liecina, ka šo zemes vienību kadastrālā vērtība varētu būt robežās no 130 līdz 180 miljoniem eiro. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā