Atvērto durvju dienā Saeimu apmeklē teju 1600 interesentu

(28.09.2018.)
VideoGalerija

Piektdien, 28.septembrī, Saeima jau vienpadsmito gadu vēra savas durvis apmeklētājiem. Šajā dienā ikvienam Atvērto durvju dalībniekam par godu Latvijas valsts simtgadei bija iespēja izzināt valsts tapšanas stāstu ekspozīcijā “Pie Latvijas šūpuļa”. Kā ierasts, Saeimu īpaši aktīvi apmeklēja skolu jaunieši, Rīgas pilsētas viesi un iedzīvotāji.

Ekspozīcijas centrā bija vienīgā vizuālā valsts proklamēšanas liecība - Viļa Rīdzenieka fotogrāfija “Latvijas Republikas proklamēšana 1918.gada 18.novembrī Rīgā”. Parlamenta apmeklētāji aktīvi izmantoja iespēju nosūtīt paskarti ar šo fotogrāfiju saviem tuvajiem uz jebkuru vietu Latvijā.

Par latviešu ceļu uz savu valsti un to, kā radās apziņa, ka esam viena tauta, kā arī par notikumiem, kas vainagojās ar Latvijas Republikas proklamēšanu, Saeimas nama viesiem stāstīja parlamenta veidota animācija.

Kā ik gadu Atvērto durvju dienā, parlamenta apmeklētājiem bija iespēja apskatīt Sēžu zāli, kur katru ceturtdienu deputāti pulcējas uz Saeimas sēdēm, kā arī Sarkano zāli, Dzelteno zāli, Balsošanas zāli, Viesu zāli, Balto zāli, Brūno zāli un Kamīnzāli.

Turpinot informatīvi izglītojošos projektus, skolēni šajā dienā varēja iegūt informāciju par parlamenta īstenotajiem projektiem jauniešiem, tostarp skolu programmu “Iepazīsti Saeimu” un projektu “Jauniešu Saeima”.

Saeimas viesiem Atvērto durvju dienā bija iespēja piedalīties erudīcijas konkursā, kā arī dažādās aktivitātēs, tostarp akcijā, kas aicina Latvijas dzimšanas dienu svinēt rakstainos cimdos.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157671743941967

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde