Inese Lībiņa-Egnere Saeimā uzņem Šveices asociācijas “Pro Baltikum” pārstāvjus

(04.09.2018.)
Galerija

Latviju un Šveici vieno gan aktīvs politiskais dialogs un cieši parlamentārie kontakti, gan virkne praktisku sadarbības projektu, par kuru īstenošanu ir jāpateicas tieši asociācijas “Pro Baltikum” iniciatīvai. Esam patiesi gandarīti par konstruktīvo un abpusēji lietderīgo dialogu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, otrdien, 4.septembrī, Saeimas namā tiekoties ar Šveices asociācijas “Pro Baltikum” delegāciju. 

Tikšanās dalībnieki pārrunāja pēdējos gados veiktās reformas Latvijas izglītības sistēmā, tostarp pārmaiņas skolu tīkla un izglītības satura jomā. Abas valstis cieši sadarbojas profesionālās izglītības jomā, lai Latvijā celtu arodizglītības prestižu un attīstītu darba vidē balstītas mācības.

Šveices parlamentārieši pauda gandarījumu par Baltijas valstu sasniegumiem digitālajā jomā, spējot virkni valsts sniegto pakalpojumu nodrošināt internetā. Vienlaikus viesi interesējās par kiberdrošības jautājumiem un valsts spēju sevi pasargāt no iespējamiem uzbrukumiem virtuālajā vidē. I.Lībiņa-Egnere atzina – ņemot vērā citu demokrātisko valstu pieredzi ar iejaukšanos vēlēšanās, kiberdrošība ir viens no mūsu valsts drošības politikas stūrakmeņiem.

Ar asociācijas “Pro Baltikum” delegāciju tikās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Šveices parlamentu pārstāvji.

Asociācija Pro Baltikum” ir dibināta 1991.gadā Šveicē kā triju Baltijas valstu atbalsta grupa, kas īpašu uzmanību pievērš ekonomikas un kultūras attīstībai Baltijas reģionā. Šī asociācija veicina visu līmeņu sadarbību politikā, kultūrā un zinātnē, kā arī sniedz atbalstu kontaktu dibināšanā. Pro Baltikum” veido Šveices parlamentārieši, finanšu sektora pārstāvji un pašvaldību deputāti.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157697758021592
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt