Sporta apakškomisija spriedīs par izmaiņām sporta nozares finansējumā

(03.09.2018.)

Saeimas Sporta apakškomisija otrdien, 4.septembrī, diskutēs par finansējuma kritumu sporta nozarē, kas radies pēc jaunās nodokļu reformas ieviešanas.

“Sporta nozares pārstāvji brīdina, ka līdzekļu kritums apdraud sporta organizāciju turpmāko darbību un iespējas attīstīt Latvijā profesionālo sportu. To skaidri signalizē jaunā iniciatīva “Es atbalstu sportu!”. Sēdē uzklausīsim sporta organizāciju pārstāvjus un kopā ar ministriju pārstāvjiem meklēsim iespējas, kā risināt pēc nodokļu reformas radušos problēmu,” uzsver Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks.

Finansējuma samazinājumu ietekmējusi peļņas nodokļa atlaides maiņa uzņēmumiem, kas ziedo sabiedriskā labuma organizācijām, tostarp sporta organizācijām. Kā akcentē J.Upenieks, visām iesaistītajām pusēm kopīgi jāmeklē pēc iespējas efektīvāks modelis, kā atbalstīt sporta attīstību Latvijā.

Sabiedriskā iniciatīva “Es atbalstu sportu!” apvieno vairāk nekā 50 vadošās Latvijas sporta organizācijas un simtiem sportistu.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Finanšu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un nevalstisko sporta organizāciju pārstāvji.

Sporta apakškomisijas sēde otrdien, 4.septembrī, sāksies pulksten 8.30, un tā notiks Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 407.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt