I.Mūrniece: ģimene ir galvenā motivācija veidot rītdienu labāku

(09.08.2018.)
VideoGalerija

“Ģimene ar bērniem ir kļuvusi par vērtību. Ir radusies izpratne, ka ģimene ir galvenais motivējošais spēks veidot rītdienu arvien labāku. Demogrāfiskās situācijas uzlabošana un atbalsts ģimenēm – tas ir Latvijas uzdevums nākamajiem 100 gadiem, jo tikai tā mēs redzam savu nākotni,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 9.augustā, uzrunājot klātesošos forumā “Laiks bērniem! Ceļā uz ģimenēm draudzīgāko sabiedrību” Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

I.Mūrniece savā runā salīdzināja ģimeni ar sauli, kādu to zīmē bērni - lielu, dzeltenu apli ar stariem -, sakot, ka no ģimenes nāk siltums, dzīvesziņa, izpratne par savām saknēm, nepieciešamība pēc sava turpinājuma, tēvzemes mīlestība un vecāku dotais sirds siltums. “Kad mēs sakām - mums jānodrošina sabiedrībai labklājība, kvalitatīva izglītība, veselības aprūpe, drošība, tīra vide un daudzas citas nepieciešamas lietas –, tas nozīmē, ka strādājam pie tā, lai vislabākie apstākļi tiktu radīti ģimenei," teica Saeimas priekšsēdētāja.

Demogrāfijas jautājums politiskajā dienaskārtībā atrodas jau vairākus gadus, un šīs politikas veidošanā parlamentam ir bijusi izšķiroša loma, sacīja I.Mūrniece, īpaši izceļot labvēlīgāku apstākļu veidošanu jaunajām māmiņām un lielāku atbalstu daudzbērnu ģimenēm, kas ietver gan lielākus pabalstus, gan dažādas atlaides. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja izteica atzinību Ministru prezidenta Māra Kučinska vadītajai valdībai, kura demogrāfiskās situācijas uzlabošanu, ģimenes dzīves kvalitāti un sociālo nodrošinājumu ir izvirzījusi par prioritāti, kā arī Demogrāfijas lietu centram, kura iniciatīvas parlamentā ir ieguvušas likuma spēku.

“Demogrāfijas rādītāju pieauguma ziņā Latvija šobrīd ir pirmrindniece Eiropas Savienībā,” sacīja I.Mūrniece, piebilstot, ka, neraugoties uz to, Latvijā, līdzīgi kā lielākajā daļā Eiropas valstu, joprojām saglabājas nopietns satraukums par zemiem dzimstības rādītājiem.

“Darāmā vēl ir ļoti daudz. Tas saistīts ar nepieciešamību pēc daudz kvalitatīvākas medicīniskās aprūpes, pārdomātākas un mūsdienīgākas izglītības sistēmas, lielākiem un vienlīdzīgākiem ienākumiem, draudzīgākas vides un augstākas sociālās drošības,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Ģimeņu atbalstam veltītais forums “Laiks bērniem! Ceļā uz ģimenēm draudzīgāko sabiedrību” Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisinās 9. un 10.augustā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/43894940302/in/album-72157669953036377/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā