Mandātu komisija sagatavo Saeimas lēmuma projektu par iniciatīvu automātiski izmaksāt pārmaksātos nodokļus

(24.07.2018.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien, 24.jūlijā, sagatavojot Saeimas lēmuma projektu, noslēdza darbu pie kolektīvā iesnieguma “Pārmaksāto nodokļu automātiska izmaksāšana” izskatīšanas. 

Lēmuma projekts paredz uzdot Ministru kabinetam līdz 2021.gada 1.janvārim izstrādāt normatīvos aktus, kā arī iespējamo tehnisko risinājumu valsts pārvaldes iestāžu informācijas sistēmu salāgošanai, lai Valsts ieņēmumu dienests iedzīvotājiem varētu nodrošināt pārmaksāto nodokļu automātisku atmaksu. 

Iniciatīva par automātisku pārmaksāto nodokļu atmaksu Saeimā iesniegta šī gada aprīlī, un to parakstījuši 10 142 Latvijas pilsoņi. Iniciatīvas autori iesniegumā aicinājuši nodrošināt iespēju pārmaksātos nodokļus saņemt arī tiem iedzīvotājiem, kuri nelieto internetbanku, neizprot vai arī nav laika un iespēju iedziļināties sarežģītajā dokumentu aizpildīšanas sistēmā, taču strādā un maksā nodokļus.   

Lēmuma projekts, ko sagatavojusi par kolektīvo iesniegumu virzību parlamentā atbildīgā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, vēl jāskata Saeimas sēdē.  

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt