Inese Lībiņa-Egnere ar Slovēnijas vēstnieku spriež par valstu sadarbības paplašināšanas iespējām

(17.07.2018.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, otrdien, 17.jūlijā, atvadu vizītē tiekoties ar Slovēnijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Robertu Krmeļu (Robert Krmelj), pārrunāja valstu sadarbības paplašināšanas iespējas, uzsverot parlamentāro kontaktu lomu divpusējo attiecību stiprināšanā.

I.Lībiņa-Egnere pauda gandarījumu par Latvijas un Slovēnijas draudzīgajām attiecībām. Viņa akcentēja, ka politiskais dialogs kļuvis aktīvāks un būtisku ieguldījumu parlamentāro attiecību stiprināšanā sniegusi arī Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidenta vizīte Saeimā pagājušajā gadā. I.Lībiņa-Egnere un vēstnieks izcēla perspektīvas, ko sniegtu ciešāka sadarbība aizsardzības jomā, tostarp abu valstu parlamentu aizsardzības komisiju vidū.

Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās Slovēnijai par ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā, darbojoties NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā.

Tāpat I.Lībiņa-Egnere atzinīgi vērtēja Slovēnijas un Latvijas divpusējās tirdzniecības apjoma pieaugumu. Puses bija vienisprātis, ka nepieciešams aktivizēt divpusējo ekonomisko sadarbību.

R.Krmeļs ir Slovēnijas vēstnieks Latvijā kopš 2017.gada. Darbu Slovēnijas Ārlietu ministrijā viņš uzsāka 1991.gadā. R.Krmeļs rezidē Polijas galvaspilsētā Varšavā un ir vēstnieks arī Lietuvā un Igaunijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157693353181450
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā