Gunārs Kūtris Uzbekistānā diskutēs par parlamentāro uzraudzību

(13.07.2018.)

Saeimas sekretāra biedrs, deputātu grupas sadarbībai ar Uzbekistānas parlamentu loceklis Gunārs Kūtris no 15. līdz 17.jūlijam uzturēsies darba vizītē Taškentā, Uzbekistānā, kur piedalīsies  apaļā galda diskusijā “Likumdošana un parlamentārā uzraudzība demokratizācijas un politiskās sistēmas modernizācijas kontekstā - Uzbekistānas pieredze”.

Diskusijā, kuru organizē Uzbekistānas parlaments, G.Kūtris runās par parlamentāro kontroli, iepazīstinot ar Latvijas pieredzi.

Tāpat konferencē plānots diskutēt par sabiedrības iesaisti likumdošanas procesā, galvenajiem principiem demokrātisku lēmumu pieņemšanā, kā arī parlamentu sadarbību ar medijiem.

Saeimas sekretāra biedrs diskusijā piedalīsies pēc Uzbekistānas parlamenta Ārlietu un starpparlamentu attiecību komitejas priekšsēdētāja Avazbeka Džalilova (Avazbek Jalilov) ielūguma.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt