Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies konferencē “Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai”

(29.06.2018.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 2.jūlijā, Rīgas Latviešu biedrības namā uzrunās klātesošos konferencē “Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai. Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšana un attīstība”.

Konferences atklāšanā uzrunu teiks arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis un kultūras ministre Dace Melbārde, kā arī Pasaules Brīvo latviešu apvienības priekšsēde Kristīne Saulītis.

Konference “Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai” ir ikgadējs notikums, kurā jau kopš 2011.gada pulcējas ārvalstīs dzīvojošie latvieši, eksperti, Latvijas iestāžu un sabiedrības pārstāvji. Šogad tās tēma ir Dziesmu un deju svētki, un konferences dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem, kāda ir Dziesmu un deju svētku tradīcijas loma Latvijā un kopienās ārvalstīs un vai tā veido tiltu starp latviešiem Latvijā un latviešiem ārpus tās.

Konferenci organizē Kultūras ministrija, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Rīgas Latviešu biedrība, Pasaules Brīvo latviešu apvienība un Eiropas latviešu apvienība.

Konference “Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai. Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšana un attīstība” pirmdien, 2.jūlijā, notiks Rīgas Latviešu biedrības namā Merķeļa ielā 13, sākums pulksten 10.00.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā