I.Mūrniece tiekas ar Norvēģijas vēstnieku

(27.06.2018.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 27.jūnijā, tikās ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Steinaru Ēgilu Hāgenu (Steinar Egil Hagen), kurš parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Ināra Mūrniece uzsvēra, ka Latviju un Norvēģiju vieno gan kopīgas vērtības, gan cieša sadarbība. “Mēs augstu vērtējam Norvēģijas iesaisti Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, piedaloties NATO kaujas grupā, kā arī vairākkārt patrulējot Baltijas gaisa telpā,” teica I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja Latvijas un Norvēģijas veiksmīgo ekonomisko sadarbību un pieaugošo tirdzniecību un teica, ka Latvijas iedzīvotāji novērtē Eiropas Ekonomiskās zonas un Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu.

I.Mūrniece un Norvēģijas vēstnieks pārrunāja arī Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) sadarbību. Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka arī parlamentārieši aktīvi sadarbojas NB8 formātā.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par ieguldījumu valstu attiecību stiprināšanā. S.Ē.Hāgens ir savas valsts diplomātiskais pārstāvis Latvijā kopš 2014.gada.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157668528001377
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā