Gundars Daudze jaunajiem basketbolistiem: prasme plānot laiku un darboties komandā noderēs turpmākajā dzīvē

(19.06.2018.)
VideoGalerija

Sasniegumi gan mācībās, gan basketbolā norāda uz prasmi plānot savu laiku un darboties komandā, kas noderēs turpmākajā dzīvē, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, otrdien, 19.jūnijā, Saeimas namā sveicot mācībās sekmīgākos Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) basketbolistus.

G.Daudze norādīja, ka panākumi basketbolā, kā arī vēlme un spēja mācīties jauniešiem rada iespēju studēt pasaules prestižākajās augstskolās un turpināt spēlēt basketbolu to komandās. Tā ir iespēja iegūt konkurētspējīgu un pasaulē atzītu izglītību, kā arī pirmais solis uz profesionālo sportu, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs, novēlot jaunajiem sportistiem piepildīt savas ieceres.

Pasākumā G.Daudze aizvadītās sezonas labākajiem spēlētājiem - Luīzei Šeptei un Edgaram Kaufmanim - pasniedza Valdemāra Baumaņa kausu. Piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada, un to saņēmuši daudzi zināmi sportisti, piemēram, Kaspars Kambala, Kristaps Janičenoks, Dāvis un Dainis Bertāni, kā arī Anete Jēkabsone-Žogota. V.Baumaņa vadībā Latvijas basketbolistu valstsvienība 1935.gadā izcīnīja Eiropas čempiona titulu.

Uzrunājot klātesošos, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks atzīmēja Latvijas basketbola sistēmas spēju konkurēt pasaules līmenī un veidot spēcīgus talantus. To apliecina tas, ka aizvien vairāk jauno spēlētāju no Latvijas nokļūst Nacionālajā basketbola asociācijā, kā arī spēlē Eiropas līgās. Tāpat J.Upenieks pauda gandarījumu par to, ka jaunie sportisti ir izcili arī mācībās un cenšas sasniegt maksimumu.

Jaunos basketbolistus svinīgajā pasākumā uzrunāja arī Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins, kā arī Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības spēlētāja Ieva Krastiņa. Savukārt Rīgas Biznesa skola sveica stipendijas ieguvēju – jauno basketbolisti Elīnu Pabērzu.

Saeimas namā ik gadu Latvijas Republikas čempionāta sezonas beigās sveic LJBL mācībās sekmīgākos spēlētājus, kuriem liecībā nevienā priekšmetā nav zemākas atzīmes par septiņi, labākos trenerus un tiesnešus, kā arī Baumaņa kausa ieguvējus.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157698152403955
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā