I.Lībiņa-Egnere uzrunā III Pasaules latviešu juristu kongresa dalībniekus

(19.06.2018.)
Galerija

Stingra robežu un gaisa telpas kontrole, nacionālo bruņoto spēku aizsargspēju stiprināšana un sabiedroto spēku klātbūtne ir nenoliedzami būtiski nacionālās drošības elementi, kas sniedz pārliecību mums pašiem un skaidru signālu starptautiski, ka mūsu valsts un mūsu iedzīvotāji tiek rūpīgi sargāti. To, otrdien, 19.jūnijā, atklājot III Pasaules latviešu juristu kongresu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre un Nacionālās drošības komisijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere.

III Pasaules latviešu juristu kongresā, kura vadmotīvs ir “Tiesiska valsts – drošības garants”, I.Lībiņa-Egnere norādīja, ka mūsu dienesti ir modri un spēj efektīvi identificēt, atvairīt un novērst draudus kibertelpā, taču tas ir arī mūsu pašu, tostarp juristu saimes, uzdevums un pienākums analizēt, vērtēt un domāt. Svarīgi ir zināt, kā pasargāt sevi informatīvajā telpā, neļauties tikt apmuļķotiem, nekrist par upuri propagandai, kas maskējusies zem šķietami skandalozu “ziņu” virsrakstiem, pauda I.Lībiņa-Egnere.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un Nacionālās drošības komisijas vadītāja norādīja, ka ikviens jurists reprezentē un ietekmē mūsu tiesību sistēmu, un veido tiesisko apziņu sabiedrībā. Ir gandarījuma sajūta, ka pēc daudzu gadu diskusijām ir nolemts celt juridiskās izglītības kvalitāti Latvijā, tādejādi izšķiroties par vienota jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmena ieviešanu.

III Pasaules latviešu juristu kongresa pirmās sekcijas norises otrajā daļā, kas veltīta vērtību un principu īstenošanas mehānismiem globalizācijas apstākļos, I.Lībiņa-Egnere piedalījās ar pamatreferātu par likumdevēja lomu un iespējām konstitucionālo vērtību un principu nostiprināšanā globalizācijas apstākļos, kurā plašāk izklāstīja konkrētus piemērus par likumdevēja lomu un iespējām konstitucionālo vērtību un principu nostiprināšanā.

III Pasaules latviešu juristu kongress norisinās IV Pasaules latviešu zinātnieku kongresa ietvaros, un tā mērķis ir pulcēt kopā Latvijas izcelsmes juristus, tiesnešus un tiesību zinātniekus no dažādām pasaules valstīm, lai apspriestu aktuālos tiesību problēmjautājumus drošības kontekstā un kopīgiem spēkiem meklētu to risinājumus, vienlaikus stiprinot sadarbību un savstarpējo pieredzes apmaiņu.


Fotogrāfijas no kongresa: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157668239176407/with/28025358977/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta