Ināra Mūrniece aicina Indijas spīkeri stiprināt sadarbību ekonomikā

(14.06.2018.)

Latvija ir īpaši ieinteresēta ciešākā ekonomiskajā sadarbībā ar Indiju, un mēs ceram, ka mūsu lieliskie politiskie kontakti stiprinās ekonomisko sadarbību, teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ceturtdien, 14.jūnijā, tiekoties ar Indijas Republikas parlamenta apakšpalātas priekšsēdētāju Sumitru Mahadžanu (Sumitra Mahajan).

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka S.Mahadžana ir līdz šim augstākā Indijas amatpersona, kas oficiālā vizītē jebkad apmeklējusi Latviju. Šāda līmeņa vizīte Latvijas valsts simtgadē ir apliecinājums abu valstu veiksmīgajai sadarbībai.

I.Mūrniece novērtēja aktīvo augsta līmeņa divpusējo vizīšu apmaiņu, veiksmīgo sadarbību starp parlamentiem, kā arī starptautiskajās organizācijās. “Vienlaikus Latvijai ir interese padziļināt ekonomisko sadarbību ar Indiju, šobrīd pasaulē visātrāk augošo tautsaimniecību. Mēs redzam labas perspektīvas sadarbībai transporta un loģistikas jomā, kā arī Latvijā strauji augošajā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka studenti no Indijas novērtē Latvijas augstskolu piedāvātās studiju iespējas. Latvijā studē vairāk nekā 1200 jauniešu no Indijas, un tā ir lielākā ārvalstnieku studējošo grupa mūsu valstī.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka Latvijas un Indijas attiecības ir sekmējusi 2014.gadā atvērtā Latvijas vēstniecība Indijā. I.Mūrniece aicināja arī Indiju atvērt savu vēstniecību Latvijā. Tas būtu spēcīgs impulss ciešākai abu valstu sadarbībai.

Ar Indijas parlamenta apakšpalātas priekšsēdētāju Saeimā tikās arī Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, deputātu grupas sadarbībai ar Indijas parlamentu vadītājs Atis Lejiņš un grupas loceklis Aleksandrs Kiršteins.  


Foto:
 https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157668072345657

Video: 

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā