Saeima galīgajā lasījumā lems par sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus

(13.06.2018.)

Saeima ceturtdien, 14.jūnijā, galīgajā lasījumā lems par sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu iziešanu no reklāmas tirgus no 2021.gada. To paredz grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā. Tāpat iecerētās izmaiņas paredz stiprināt Latvijas informatīvo telpu, veicinot kvalitatīva un uzticama satura plašāku pieejamību elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās.

Trešajā lasījumā rīt Saeima skatīs grozījumus Kriminālprocesa likumā, kuru mērķis ir vienkāršot un paātrināt mazāk smagu noziegumu izmeklēšanas procesu, kā arī grozījumus likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, kas paredz par atzīmējamo dienu noteikt 27.aprīli – Latgales kongresa dienu.

Galīgajā lasījumā parlaments lems arī par likumprojektu, ar kuru plānots ratificēt 2004.gada Starptautisko konvenciju par kuģu balasta ūdens un nosēdumu kontroli un pārvaldību, kas paredz tās dalībvalstu vienotu rīcību, lai ar kuģu balasta ūdens un nosēdumu kontroli un pārvaldību novērstu, samazinātu un likvidētu kaitīgu ūdens organismu un patogēnu pārnesi.

Tāpat galīgajā lasījumā deputāti spriedīs par likumprojektu, ar kuru plānots ratificēt Latvijas un Vjetnamas līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem un tā protokolu.

Otrajā lasījumā Saeima rīt skatīs grozījumus Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā, kas paredz valsts nodrošinātu juridisko palīdzību personai, kas Satversmes tiesā iesniegusi konstitucionālo sūdzību, bet tiesa, atzīstot to par nepamatotu vai nepietiekami pamatotu, lietu atteikusies ierosināt.

Tāpat deputāti otrajā lasījumā lems par apjomīgiem grozījumiem Valsts drošības iestāžu likumā un ar to saistītajos likumprojektos, kā arī par likumprojektu, kas nepieciešams, lai uzlabotu mehānismu naudas sodu iekasēšanai no ārvalstu pārvadātājiem.

Vēl otrajā lasījumā sēdes darba kārtībā iekļauts likumprojekts, kas paredz, ka Rīgas vēsturiskajā centrā esošas zemes īpašniekiem bojā gājuša vai patvaļīgi nocirsta koka vietā būs jāiestāda jauns.

Savukārt pirmajā lasījumā Saeima lems par grozījumiem likumā “Par diplomātisko pasi”, kas paredz tiesības diplomātisko pasi saņemt arī Satversmes tiesas tiesnešiem un Augstākās tiesas priekšsēdētājam.

Sēdes darba kārtībā iekļauts arī ierosinājums par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam. Tāpat plānots lemt par Saeimas pavasara sesijas slēgšanu 22.jūnijā un rudens sesijas sākšanu 4.septembrī.

Saeimā iesniegti vairāki jauni likumprojekti, tostarp grozījumi, kuru mērķis ir nodrošināt pakalpojumu izmaksu samērīgumu un patērētājiem taisnīgākus nosacījumus nebanku kreditēšanas sektorā.

Saeimas 14.jūnija sēdes darba kārtībā ir 33 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta