Noskaidroti 8.Jauniešu Saeimas nākotnes politiķa titula ieguvēji

(13.04.2018.)

Piektdien, 13.aprīlī, noslēdzoties 8.Jauniešu Saeimai, svinīgi apbalvoti nākotnes politiķa titula ieguvēji: Ieva Strupa, Rota Lāce, Ludmila Moisejenkova un Elīna Repse. Tie ir jaunieši, kuri, projekta ietvaros strādājot nozaru komisijās, izrādījuši īpaši aktīvu līdzdalību jauniešu parlamenta deklarāciju projektu apspriedē un pilnveidē.

Šī gada Jauniešu Saeimas centrālā tēma bija Latvijas nākotnes veidošana. 8.Jauniešu Saeima šodien pieņēma četru nozaru komisijās izstrādātās deklarācijas par latviskās identitātes stiprināšanu Latvijā un pasaulē, jauniešu kritiskās domāšanas veicināšanu mediju vidē, vispusīgu jauniešu izglītību un jauniešu iesaisti valsts attīstīšanā.

Jauniešu Saeimas deputātus ievēlē publiskā balsojumā projekta mājaslapā www.jauniesusaeima.lv, un no ievēlētajiem 100 deputātiem 13.aprīlī Saeimas namā uz 8.Jauniešu Saeimu pulcējās 87 jaunieši. Viņiem šajā dienā bija iespēja iepazīt parlamenta ikdienas darbu - likumu izstrādes procesu komisijās un Saeimas sēdēs.

Jaunie parlamentārieši deva deputāta svinīgo solījumu un apstiprināja deputātu mandātus, kā arī izveidoja nozaru komisijas, kurās izstrādāja četru deklarāciju projektu galīgās redakcijas. Sanākot uz jauniešu parlamenta otro sēdi, dalībnieki apsprieda sagatavotos deklarāciju projektus, debatēja par tiem un lēma par apstiprināšanu.

Jauniešu Saeimu vadīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un jauniešu Prezidijs – dalībnieki, kuru pieteiktās idejas 8.Jauniešu Saeimas vēlēšanās bija guvušas lielāko atbalstu: Patrīcija Anna Vavilova, Rojs Rodžers Linkevičs, Aelita Skromule un Sāra Zdanovska.

Projektu īsteno Saeima, informatīvi atbalsta sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Jauniešu Saeimas aktivitātēm var sekot līdzi arī sociālajos tīklos:

http://www.draugiem.lv/jauniesusaeima/;
http://www.facebook.com/projektsjauniesusaeima;
https://www.youtube.com/jauniesusaeima;
https://twitter.com/JauniesuSaeima.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157694863140414
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā