Saeima ceturtdien sanāks uz pirmo sēdi šī gada pavasara sesijā

(11.04.2018.)

Saeima ceturtdien, 12.aprīlī, sanāks uz pirmo sēdi šī gada pavasara sesijā, un tās darba kārtībā izskatīšanai galīgajā lasījumā ir  grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas paredz atļaut Latvijā reģistrēt automašīnas ar stūri labajā pusē, kā arī vienkāršot traktortehnikas vadītāju apliecību kategorijas un samazināt to skaitu. 

Rītdien galīgajā lasījumā plānots lemt arī par likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt Latvijas valdības un Kanādas valdības saprašanās memorandu par paplašinātu partnerību aizsardzības jomā un drošības sadarbību. Memorands noteiks ietvaru Latvijas un Kanādas sadarbībai aizsardzībā, kā arī Kanādas bruņoto spēku, tiem piederošo personu un līgumdarba izpildītāju tiesību un pienākumu apjomu, uzturoties Latvijā.

Tāpat Saeima trešajā lasījumā skatīs Tiesu izpildītāju likuma grozījumus, kas paredz mainīt zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības takses, nosakot tās atbilstoši ieguldītajam darbam un piedzenamā parāda apmēram.

Deputāti galīgajā lasījumā lems arī par grozījumiem Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumā, lai paplašinātu to jaunuzņēmumu jeb startup uzņēmumu loku, kas var pretendēt uz valsts atbalstu.

Saeimai galīgajā lasījumā kā steidzami jāskata grozījumi Enerģētikas likumā. Ar grozījumiem plānots paplašināt publisko iepirkumu procedūru izvēles iespējas aizsardzības un drošības jomā.

Savukārt otrajā lasījumā deputāti skatīs Konsulārā reglamenta likuma projektu, kas paredz nodrošināt tiesisko regulējumu konsulāro funkciju veikšanai atbilstoši aktuālajām prasībām.

Saeimai otrajā lasījumā jālemj arī par Apdrošināšanas līguma likuma projektu. Jauna likuma projekts izstrādāts, lai pilnveidotu un modernizētu līdzšinējo regulējumu.

Pirmajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz vienkāršot administratīvā soda piemērošanas procesu par deklarāciju iesniegšanas termiņu kavēšanu.

Tāpat deputāti pirmajā lasījumā skatīs Personas datu apstrādes likuma projektu. Likumprojekts paredz izstrādāt nacionālo regulējumu, lai sekmētu Eiropas Savienības Vispārīgās datu aizsardzības regulas piemērošanu.

Deputāti rītdienas sēdē lems par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. Starp tiem ir grozījumi Imigrācijas likumā, kas rosināti, lai atvieglotu administratīvo slogu ārvalstu studentiem un pētniekiem, kā arī viņus uzņemošajām izglītības un pētniecības iestādēm.

Izskatīšanai komisijās plānots nodot arī Ceļu satiksmes likuma grozījumu, lai autopārvadājumu jomā ārvalstu pārvadātājam piemērotie naudas sodi par administratīvajiem pārkāpumiem valsts budžetā tiktu samaksāti savlaicīgi un pilnā apmērā.

Saeima lems, vai komisijām nodot grozījumus Publisko iepirkumu likumā, kas izstrādāti, lai mazinātu korupcijas risku publiskajos iepirkumos. Tie paredz, ka pasūtītājam piedāvājums ir jānoraida, ja piedāvājums konkrētam līgumam pārsniedz 50 procentus no sākotnējās iepirkuma līguma līgumcenas.

Ministru kabinets lūdzis rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā, kas paredz noteikt aizliegumu kredītiestādēm, maksājumu iestādēm, ieguldījumu brokeru sabiedrībām un citām finanšu iestādēm sadarboties ar čaulas veidojumiem jeb čaulas kompānijām.

Savukārt Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija lūgusi Saeimu rītdien izskatīt lēmuma projektu par Josifa Menakera uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Rītdien Saeimai būs jālemj arī par to, vai sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu “Par Eiropas Savienības finansējumu pēc 2020.gada”.

Saeimas 12.aprīļa sēdes darba kārtībā ir 53 jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests


Trešdien, 17.aprīlī
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde
13:10  Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisijas sēde
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde