Valsts pārvaldes komisija lems par piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanas likumprojekta iesniegšanu Saeimā

(10.04.2018.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 11.aprīlī, komisijas sēdē plānojusi lemt par likumprojektu, kas paredz risinājumu piespiedu dalītā īpašuma tiesisko attiecību izbeigšanai un vienota īpašuma izveidošanai, iesniegšanu izskatīšanai Saeimā. 

“Regulējums vienota īpašuma izveidošanai tapis darba grupā, un tajā gada garumā aktīvi strādāja visas iesaistītās puses – gan atbildīgā ministrija un iestādes, gan arī pašvaldību, kredītiestāžu, namu apsaimniekotāju un pārvaldītāju pārstāvji. Komisija projektam jau ir paudusi konceptuālu atbalstu, un tagad, kad ir saņemts Finanšu ministrijas atzinums, lemsim par likumprojekta tālāko virzību izskatīšanai un pieņemšanai Saeimā,” pirms sēdes pauž Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs. 

Likuma projekts paredz noteikt kārtību, kādā uzsākams un īstenojams vienota īpašuma izveidošanas process piespiedu dalītā īpašuma gadījumā, ja uz citai personai piederoša zemes īpašuma atrodas daudzdzīvokļu māja ar privatizētu dzīvokļu īpašumiem. 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde trešdien, 11.aprīlī, notiks 308.telpā Jēkaba ielā 16, un tā sāksies pulksten 10.00.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī