Saeima lems par Jāņa Maizīša atkārtotu iecelšanu SAB direktora amatā

(07.03.2018.)

Saeima ceturtdien, 8.martā, skatīs lēmuma projektu par Jāņa Maizīša atkārtotu iecelšanu Satversmes aizsardzības biroja direktora amatā. Pirmoreiz Saeima J.Maizīti šajā amatā apstiprināja 2013.gada martā. 

Saeima lems par iesniegto lēmuma projektu saistībā ar atbalstu Rail Baltica projekta tālākai virzībai. Tajā pausts aicinājums Ministru kabinetam sniegt visu nepieciešamo atbalstu sekmīgai ātrgaitas dzelzceļa projekta īstenošanai un aicinājums Lietuvas un Igaunijas parlamentiem atbalstīt projekta virzību. Lēmuma projektu sagatavojusi Saeimas Eiropas lietu komisija. 

Tāpat rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir lēmuma projekts par aicinājumu Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam atkāpties no amata. 

Galīgajā lasījumā Saeima rītdien lems par grozījumiem Notariāta likumā, kas paredz zvērinātiem notāriem kā disciplinārsodu noteikt arī naudas sodu. 

Otrajā lasījumā plānots skatīt Izglītības likuma un Vispārējās izglītības likuma grozījumus, lai vispārējā izglītībā varētu īstenot pāreju uz mācībām tikai latviešu valodā. 

Pirmajā lasījumā deputāti konceptuāli lems par grozījumiem četros likumos, lai varētu nodrošināt efektīvāku nekustamo īpašumu reģistrēšanas kārtību, tādējādi iedzīvotājiem atvieglojot administratīvās procedūras nekustamo īpašumu reģistrēšanas jomā. 

Darba kārtībā pirmajā lasījumā ir arī grozījumi likumā, ar kuriem rosināts arī 7.janvāri noteikt par Ziemassvētkiem. 

Saeimā iesniegti arī vairāki jauni likumprojekti. Rītdien plānots lemt, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz noteikt, ka aģitācija tiek veikta valsts valodā, un grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz administratīvo atbildību par šī nosacījuma neievērošanu. 

Tāpat deputātiem būs jālemj, vai komisijām nodot izmaiņas Darba likumā, kas paredz aizliegumu darba devējam pieprasīt konkrētas svešvalodas prasmi darbiniekam, ja viņa pienākumos neietilpst šīs svešvalodas lietošana. 

Vēl komisijām plānots nodot grozījumus Oficiālās elektroniskās adreses likumā. Tie nepieciešami, lai, precizējot e-adreses ieviešanas termiņus atsevišķām lietotāju grupām, no 2019.gada iedzīvotājiem varētu nodrošināt pilnvērtīgu un kvalitatīvu valsts pakalpojumu. 

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūgusi Saeimu rītdien darba kārtībā iekļaut paziņojumu par deputāta Artusa Kaimiņa deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu. 

Saeimas 8.marta sēdes darba kārtībā ir 26 jautājumi.   

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā