Saeimā spriedīs par atbalsta pasākumiem raitākai Rail Baltica projekta realizācijai

(06.03.2018.)

Saeimas Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisija trešdien, 7.martā, diskutēs par aktuālo situāciju Rail Baltica ātrgaitas dzelzceļa projekta virzībā. Deputāti spriedīs par iespējamiem atbalsta pasākumiem, lai mazinātu riskus, kas apdraud Rail Baltica projekta turpmāko attīstību.

Baltijas Asambleja - Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija – ir nosūtījusi visu trīs Baltijas valstu premjerministriem vēstuli. Tajā uzsvērta Rail Baltica projekta nozīmība reģiona attīstībai un visas iesaistītās puses aicinātas uz apņēmīgu un tālredzīgu rīcību projekta īstenošanā, izvairoties no savstarpējiem konfliktiem un īstermiņa interešu aizstāvības, informē Baltijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs, Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

Deputāti sēdē uzklausīs Baltijas valstu kopuzņēmuma „RB Rail” izpilddirektores un valdes priekšsēdētājas Baibas Rubesas, kā arī reģionālā vadītāja Latvijā Ģirta Bramaņa skaidrojumu par aktuālo situāciju, kas radījusi bažas par visa Rail Baltica projekta turpmāko attīstību.

Tāpat sēdē aicināts piedalīties „RB Rail” akcionāra no Latvijas puses SIA „Eiropas dzelzceļa līnijas” vadītājs Andris Linužs un attīstības un komunikācijas departamenta direktors Agnis Driksna.

Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisijas sēde notiks trešdien, 7.martā, pulksten 13.00 Ārlietu komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12, 307.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta