Konferencē Saeimā diskutē par izglītību mazākumtautību skolās

(02.03.2018.)

Lai diskutētu par izglītību mazākumtautību skolās un veicinātu dialogu par vienotu vispārējās izglītības telpu, Saeimā piektdien, 2.martā, norisinājās konference „Skola, kādu to vēlamies”. Konference tika rīkota kā noslēgums diskusiju ciklam mazākumtautību skolās, un to organizēja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Neatkarīgo izglītības biedrību un Britu padomi Latvijā. 

Konferenci atklāja Saeimas izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece, Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktore Gunta Arāja, Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks un Britu padomes pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča. 

Konferences dalībniekus ar prezentāciju par deviņu diskusiju ciklu mazākumtautību skolās iepazīstināja Neatkarīgās izglītības biedrības pārstāve, Līvānu 1.vidusskolas direktora vietniece Inese Magdaļenoka. 

Klātesošos jautājumā par dialogu, vienlīdzību un sadarbību skolu kontekstā uzrunāja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Zvi Bekermans (Zvi Bekerman). 

Pasākumā notika arī paneļdiskusija par izaicinājumiem un risinājumiem mūsdienīga mācību procesa nodrošināšanai mazākumtautību skolās. Diskusijā piedalījās arī Rīgas Klasiskās ģimnāzijas, Daugavpils 9.vidusskolas un Rīgas 40.vidusskolas direktori, kā arī skolēnu pārstāve. 

Interesenti konferencei „Skola, kādu to vēlamies” varēja sekot līdzi tiešsaistē parlamenta mājaslapā www.saeima.lv

 

A.Adamovičs: reformu mērķis – ikvienam bērnam nodrošināt līdzvērtīgas iespējas iegūt kvalitatīvu izglītību

 

Konferences materiāli:

Programma latviešu un angļu valodā

Jeruzalemes Ebreju universitātes profesora Zvi Bekermana prezentācija

Neatkarīgās izglītības biedrības prezentācija

Videoieraksts: latviešu valodā 1.daļa un 2.daļa un angļu valodā 1.daļa un 2.daļa

Fotogrāfijas

Videosižets

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā