A.Adamovičs: reformu mērķis – ikvienam bērnam nodrošināt līdzvērtīgas iespējas iegūt kvalitatīvu izglītību

(02.03.2018.)
VideoGalerija

Latvijas izglītības sistēmā šobrīd virzām vairākas būtiskas reformas, un to mērķis ir viens – ikvienam bērnam neatkarīgi no tautības nodrošināt līdzvērtīgas iespējas iegūt kvalitatīvu izglītību, piektdien, 2.martā, uzsvēra Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, parlamentā atklājot konferenci „Skola, kādu to vēlamies”.

Mūsdienās valsts labklājības līmenis lielā mērā atkarīgs no tā, cik izglītota ir tās sabiedrība, cik konkurētspējīgi ir tās iedzīvotāji un cik kvalitatīvas ir viņu zināšanas un prasmes. Izglītībai ir jāiet līdzi laikam, tai jāpielāgojas mūsdienu prasībām, sacīja A.Adamovičs.

„Latvijā izglītības kvalitāte ir augsta, to atzinuši arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) eksperti, tomēr mēs nedrīkstam apstāties savā attīstībā. Mums jātiecas virs vidējā līmeņa, un ar loģiskām un saprātīgām reformām mēs to varam paveikt,” uzsvēra A.Adamovičs.

Izglītības komisijas priekšsēdētājs pauda pārliecību, ka uzsāktās reformas – kompetenču pieeja mācību saturā un pāreja uz mācībām tikai latviešu valodā – ļaus labāk sagatavot bērnus vēlākajai praktiskajai dzīvei.

A.Adamovičs pateicās mazākumtautību skolām par atbalstu virzītajām reformām, kā arī uzsvēra, ka Latvijā ir kompetenti skolotāji, kuri neatkarīgi no vecuma spēj mācību procesā likt lietā jaunākās tehnoloģijas, kā arī ir gatavi pāriet uz kompetenču pieejā balstītu mācību saturu.

Konference „Skola, kādu to vēlamies” rīkota kā noslēgums diskusiju ciklam mazākumtautību skolās, un to organizē Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Neatkarīgo izglītības biedrību un Britu padomi Latvijā.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666300485578
Video: https://www.youtube.com/watch?v=MCb_MRLCpHI
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt