Preses brīfingā informēs par aktuālās finanšu situācijas risinājumiem eirozonas kontekstā

(27.02.2018.)

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus trešdien, 28.februārī, uz preses brīfingu, kurā informēs par aktuālās finanšu situācijas risinājumiem eirozonas kontekstā.

Preses brīfingā piedalīsies Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

„Pēdējo nedēļu notikumi Latvijā ir visai satraucoši, sākot jau ar ASV Valsts kases Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) publicēto ziņojumu, rosinot noteikt sankcijas „ABLV Bank” par naudas atmazgāšanas shēmām, kas radīja smagu triecienu bankas darbam un veicināja strauju naudas aizplūšanu no finanšu iestādes. Viss turpmākais, tostarp Eiropas Centrālās bankas lēmums par maksājumu ierobežojumiem bankai un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lēmums par noguldījumu nepieejamību, ir tikai daļa no visiem satricinājumiem, ko piedzīvojam,” uzsver L.Čigāne.

Kā akcentē L.Čigāne, svarīgi saprast, kā tas varēja notikt un ko darīt, lai no šādām situācijām izvairītos nākotnē. Tikpat būtiski šobrīd ir iezīmēt iespējamos notikumu attīstības scenārijus, par ko trešdien pirms preses brīfinga slēgtā sēdē spriedīs arī Saeimas Eiropas lietu komisija kopā ar pārstāvjiem no Finanšu ministrijas, Latvijas Bankas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kā arī citiem nozares ekspertiem.

Preses brīfings notiks pulksten 10.00 Saeimas ēkas Jēkaba ielā 6/8 piektā stāva kāpņu laukumā. Mediju pārstāvji, kuri nav akreditēti darbam Saeimā, aicināti iepriekš pieteikties Saeimas Preses dienestā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde