Ceturtdien Saeimai ziņojumu par valdības paveikto un iecerēto darbību sniegs Ministru prezidents

(21.02.2018.)

Saeimā ceturtdien, 22.februārī, deputātus uzrunās Ministru prezidents Māris Kučinskis, kurš parlamentam sniegs ikgadējo ziņojumu par valdības paveikto un iecerēto darbību. 

Saeimas sēdē pirmajā lasījumā deputāti lems par Vispārējās izglītības likuma un Izglītības likuma grozījumiem, kas paredz pakāpenisku pāreju uz vispārējās vidējās izglītības ieguvi tikai valsts valodā, procesu noslēdzot 2021./2022.mācību gadā. 

Savukārt galīgajā lasījumā kā steidzamus Saeima skatīs grozījumus Biedrību un nodibinājumu likuma spēkā stāšanās kārtības likumā. Tie rosināti, lai novērstu situāciju, ka sabiedrisko organizāciju reģistrā nenoteiktu laiku tiek uzglabāta informācija par tām organizācijām, kuras faktiski nedarbojas un atbilstoši likumam patlaban nav tiesīgas veikt sabiedrisko darbību. 

Otrajā lasījumā darba kārtībā ir Uzņēmumu reģistra likuma grozījumi par kooperatīvajām sabiedrībām reģistrā norādāmās informācijas apjoma samazināšanu un vienotās atlīdzības likuma grozījumi par ģimenes atbalsta pasākumu nodrošināšanu karavīriem mācību komandējumu laikā ārvalstīs. 

Pirmajā lasījumā vēl plānots lemt par izmaiņām Revīzijas pakalpojumu likumā, kas precizēs regulējumu revīzijas pakalpojumu sniegšanas jomā, un grozījumiem Krājaizdevu sabiedrību likumā, kas paredz pasākumus, lai veicinātu kredītiestādēm alternatīva finansējuma pieejamību. 

Tāpat pirmajā lasījumā rīt Saeimā plānots skatīt grozījumus Ģeotelpiskās informācijas likumā, lai noteiktu patstāvīgo globālās pozicionēšanas bāzes staciju sistēmas “Latvijas Pozicionēšanas sistēma” turpmāku izmantošanu bez maksas. 

Vēl pirmajā lasījumā darba kārtībā iekļauts Ministru kabineta izstrādātajiem grozījumiem Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā alternatīvais likumprojekts, lai precizētu atbildību sadalījumu starp kapitālsabiedrības valdes un padomes locekļiem un publiskas personas augstāko lēmējinstitūciju, akcionāru un kapitāla daļu turētāju.   

Konceptuāli plānots lemt arī par Gaisa kuģu pasažieru datu apstrādes likuma grozījumiem, kas nepieciešami, lai ieviestu direktīvu par pasažieru datu reģistra informācijas izmantošanu teroristu nodarījumu un smagu noziegumu novēršanai, atklāšanai, izmeklēšanai un saukšanai pie atbildības. 

Saeimā iesniegti arī vairāki jauni likumprojekti, par kuru nodošanu izskatīšanai komisijās rīt lems Saeima. To vidū grozījumi Saeimas kārtības rullī saistībā ar deputātu pieprasījumu iesniegšanas un izskatīšanas kārtību, grozījumi likumos nekustamā īpašuma reģistrācijas procesa pilnveidošanai, kā arī grozījumi Zvejniecības likumā par laivu un kuģu pārziemošanu, būvi un remontu Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastē. 

Saeimas 22.februāra sēdes darba kārtībā ir 30 jautājumi.   

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde