Saeimā prezentēs grāmatas ar iedzīvotāju stāstiem un vēlējumiem Latvijai simtgadē

(21.02.2018.)

Saeimas namā ceturtdien, 22.februārī, prezentēs Latvijas Tautas saimes grāmatas, kurās iedzīvotāji dalās ar saviem dzīvesstāstiem un novēlējumiem, sagaidot Latvijas valsts simto dzimšanas dienu. Pasākumu parlamentā organizē Saeima sadarbībā ar biedrību “Rīgas aktīvo senioru alianse” (RASA).

Prezentējot grāmatas Saeimā, uzrunu teiks un savu vēstījumu grāmatā ierakstīs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kā arī aicinās klātesošos deputātus un darbiniekus grāmatā dalīties ar saviem stāstiem un novēlējumiem Latvijai. Klātesošos uzrunās arī biedrības RASA valdes priekšsēdētāja Terezija Mackare.

Grāmatās ikviens Latvijas iedzīvotājs var paust savu stāstu, veltījumu, pārdomas vai attīstības ideju Latvijas valstij jubilejā. Atsaucoties aicinājumam būt aktīviem un atrast ideju, kā šogad atzīmēt šos mūsu valstij nozīmīgos svētkus, biedrība RASA ir piedāvājusi veidot īpašu Latvijas Tautas saimes grāmatu, tā aktivizējot senioru sabiedrību un katru līdzcilvēku Latvijā un ārvalstu diasporā. Biedrība kopumā izveidojusi piecus grāmatas sējumus, veltot tos katram vēsturiskajam novadam un galvaspilsētai - Kurzemei, Zemgalei, Vidzemei, Latgalei un Rīgai.

Latvijas Tautas saimes grāmatas parlamentā atradīsies līdz 1.martam, un tajās ikviens Saeimas deputāts, darbinieks, kā arī parlamenta viesis aicināts ierakstīt savu vēstījumu.

Grāmatu prezentācija notiks ceturtdien, 22.februārī, Saeimas nama Lielajā vestibilā Jēkaba ielā 11 pulksten 10.35.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem