Saeima galīgajā lasījumā skatīs izmaiņas likumā, lai precizētu informācijas apjomu, kas kredītiestādēm jāsniedz VID par personu kontiem

(07.02.2018.)

Saeima ceturtdien, 8.februārī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem likumā “Par nodokļiem un nodevām”, kas paredz precizēt informācijas apjomu, kas kredītiestādēm un maksājumu pakalpojumu sniedzējiem jāsniedz Valsts ieņēmumu dienestam (VID) par saviem klientiem, viņu kontiem un skaidras naudas apgrozījumu tajos.   

Rītdienas darba kārtībā izskatīšanai galīgajā lasījumā ir arī grozījumi Kredītinformācijas biroju likumā, lai varētu paplašināt kredītinformācijas lietotāju loku. 

Otrajā lasījumā plānots skatīt izmaiņas Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likumā, kas dos iespēju iesniegumu par laulības noslēgšanu dzimtsarakstu nodaļā iesniegt arī elektroniski. 

Saeimā konceptuāli rīt paredzēts lemt par Latvijas valsts karoga likuma grozījumiem, lai noteiktu valsts karoga un tā vimpeļa tirgus uzraudzību. 

Vēl pirmajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus Sporta likumā, kas, pilnveidojot antidopinga regulējumu, paredz izveidot Latvijas Antidopinga biroju. 

Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par aicinājumu noteikt sankcijas Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām. 

Saeimā iesniegti arī vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū saistīti grozījumi Bāriņtiesu likumā, Notariāta likumā un Zemesgrāmatu likumā, kas cita starpā paredz iespēju juridiskām personām piekrišanu īpašuma tiesību nostiprināšanai izteikt tiešsaistes sistēmā, fiziski nevēršoties zemesgrāmatā.

Lai varētu nodrošināt racionālu un efektīvu valsts informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izmantošanu, izskatīšanai komisijās plānots nodot šīs jomas pārvaldības likuma grozījumus

Saeimai rīt jālemj arī, vai komisijām nodot kultūras pieminekļu aizsardzības likuma grozījumus, kas paredz Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju pārveidot par Nacionālo kultūras mantojuma pārvaldi. 

Tāpat Saeima lems par ierosinājumu komisijās izskatīt likumprojektu, kas paredz liegt bijušās PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbiniekiem, aģentiem vai ziņotājiem kļūt par Saeimas un pašvaldību deputātiem.   

Vēl Saeima lems par Izglītības likuma un Vispārējās izglītības likuma grozījumu nodošanu izskatīšanai komisijās. Izmaiņas likumos saistītas ar plānoto pāreju uz mācībām tikai valsts valodā vispārējā vidējā izglītībā. 

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi Saeimu rītdien pirmajā lasījuma izskatīt jaunuzņēmumu darbības atbalsta likuma grozījumus, kas izstrādāti, lai uz valsts atbalstu varētu pretendēt arvien vairāk jaunuzņēmumu jeb startup

8.februāra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 26 jautājumi. 

Rītdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta