Ināra Mūrniece tiekas ar Ungārijas vēstnieku

(30.01.2018.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece otrdien, 30.janvārī, iepazīšanās vizītē tikās ar Ungārijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ferencu Gāboru Bāņai (Ferenc Gábor Bányai).

I.Mūrniece pauda gandarījumu par Latvijas un Ungārijas ciešo sadarbību drošības un aizsardzības jomā. Latvija augstu vērtē Ungārijas lēmumu arī turpmāk piedalīties patrulēšanā Baltijas valstu gaisa telpā NATO misijas ietvaros, sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Ungārijas lēmumu iesaistīties NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (Stratcom) darbā.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja abu valstu politisko dialogu, tostarp parlamentārā līmenī, un atsaucās uz savu jūnijā veiksmīgi aizvadīto vizīti Ungārijā. Vēstnieks atzīmēja, ka Saeimas priekšsēdētājas vizīte devusi stimulu ekonomiskajai sadarbībai un martā Rīgā notiks nākamais Latvijas-Ungārijas biznesa forums. Tas varētu veicināt arī sadarbību tūrisma jomā.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks bija vienisprātis, ka Latvijai un Ungārijai ir svarīgi sadarboties arī Eiropas Savienības (ES) līmenī. Viņš izcēla sadarbību ES daudzgadu budžeta pēc 2020.gada izstrādē. Tāpat vēstnieks uzsvēra Ungārijas pieredzi diasporas politikā.

F.G.Bāņai Ungārijas ārlietu dienestam pievienojās 1993.gadā, iepriekš bijis Ārlietu ministrijas Eiropas divpusējo attiecību departamenta direktors.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157665208708948
Video: https://www.youtube.com/watch?v=a3-Tw9kRvvk
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt