Saeimas priekšsēdētāja un deputāti piedalīsies 1991.gada janvāra barikāžu atcerei veltītos pasākumos

(19.01.2018.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze un deputāti sestdien, 20.janvārī, piedalīsies 1991.gada janvāra barikāžu atceres un aizstāvju piemiņas pasākumos.

“Barikāžu laiks ir veidojis gan mūs pašus, gan arī Latvijas valsti. Barikāžu dalībniekiem un aculieciniekiem tas ir neaizmirstams laiks. No Latvijas vēstures viedokļa raugoties, barikādes bija viens no mūsu sabiedrības pagrieziena punktiem, jo skaidri apliecināja cilvēku uzdrīkstēšanos, drosmi un saliedētību,” uzskata Saeimas priekšsēdētāja.

Parlamenta pārstāvji no rīta pulksten 9.30 piedalīsies ziedu nolikšanā Rīgas II Meža kapos, bet pulksten 11.00 pulcēsies Doma laukumā, kur, atceroties vēsturiskos notikumus, tiks iedegts piemiņas ugunskurs.

Godinot 1991.gada janvāra dienās bojāgājušo barikāžu aizstāvju piemiņu, pulksten 12.00 paredzēta ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā.

Savukārt no pulksten 13.00 pie ugunskura Saeimas nama pagalmā dalīties atmiņās aicināti barikāžu dalībnieki, tā laika politiskie darbinieki un žurnālisti. Pēc tam Saeimas Sarkanajā zālē paredzēta Saeimas priekšsēdētājas I.Mūrnieces tikšanās ar barikāžu laika mediju pārstāvjiem.

Sestdien pēcpusdienā pulksten 16.00 Rīgas Domā notiks barikāžu aizstāvjiem veltīts koncerts “Gaisma nākamībai”.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt