Lolita Čigāne: ES Digitālais vienotais tirgus – iespēja un pamudinājums Latvijai veikt reformas

(17.01.2018.)
Galerija

Eiropas Savienības (ES) Digitālā vienotā tirgus stratēģija sniedz jaunas iespējas Latvijas uzņēmējiem aktīvāk piedāvāt savus pakalpojumus citās dalībvalstīs. Turklāt tā var kalpot kā impulss ne vien uzņēmējdarbības videi, bet arī valsts pārvaldei. Stratēģija mudina mūsu valsts pārvaldi straujāk iet reformu ceļu un savest kārtībā vēl nesakārtotās lietas, trešdien, 17.janvārī, pēc sēdes sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Priekšlikums par nepersonalizēto datu brīvu apriti ES ir konkrēts piemērs, kas nodrošinās iespēju mūsu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumiem pilnvērtīgi izmantot savu kapacitāti un piedāvāt mākoņdatošanas pakalpojumus citu dalībvalstu uzņēmumiem un valsts iestādēm, uzsvēra Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja.

Tāpat deputāti sēdē akcentēja nepieciešamību pilnveidot Latvijā pieejamo e-pakalpojumu klāstu. Attīstoties digitālajam sektoram, mums ir jāapzinās, ka ir nepieciešama visaptveroša pieeja mūsu pašu e-pakalpojumiem.

Kā sacīja L.Čigāne, šobrīd Latvijā tie aizvien ir fragmentēti un diemžēl bieži vien arī nekvalitatīvi. To attīstībā ieguldītie resursi nereti nav devuši gaidīto rezultātu, un nedrīkst pieļaut, ka līdzekļi tiek izšķiesti, nenesot efektīvu rezultātu.

Deputāti sēdē uzklausīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ziņojumu par ES Digitālā vienotā tirgus stratēģijas ieviešanas progresu. Digitālā vienotā tirgus stratēģijas mērķis ir sekmēt jaunā digitālā laikmeta priekšrocību izmantošanu Eiropas ekonomikas un sabiedrības attīstībā. 

Komisijas sēdē piedalījās arī Eiropas Elektronisko komunikāciju regulatoru iestādes (BEREC) pārstāvji, kas deputātus informēja par biroja uzdevumiem, galvenajiem sasniegumiem un izaicinājumiem. BEREC ir mazākā no ES decentralizētajām aģentūrām, un tās birojs bāzēts Latvijā.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157664765831018
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt