Saeima ceturtdien sanāks uz pirmo sēdi šī gada ziemas sesijā

(10.01.2018.)

Saeima ceturtdien, 11.janvārī, sanāks uz pirmo sēdi šī gada ziemas sesijā, un sēdes darba kārtībā iekļauti 10 jautājumi. 

Trešajā lasījumā rītdien plānots skatīt grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz noteikt administratīvo atbildību par siltumnīcefekta gāzu emisiju informācijas slēpšanu vai sagrozīšanu. 

Deputāti otrajā lasījumā lems par izmaiņām Augstskolu likumā. Tie rosināti, lai varētu nodrošināt profesionālā doktora grāda mākslās ieviešanu. 

Savukārt pirmajā lasījumā sēdē plānots konceptuāli lemt par Latvijas valsts karoga likuma grozījumiem, kas paredz Iekšlietu ministriju noteikt kā atbildīgo par valsts karoga pastāvīgu novietošanu robežkontroles un robežpārejas punktos, tostarp pie to ēkām, uz valsts galvenajiem ceļiem. 

Saeimā iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems, vai izskatīšanai komisijās nodot izmaiņas Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumā saistībā ar praksē konstatētajām nepilnībām regulējumā, kas liedz potenciālajiem atbalsta saņēmējiem pieteikties likumā noteiktajām atbalsta programmām. 

Vēl komisijām plānots nodot grozījumus Elektronisko sakaru likumā, kas Patērētāju tiesību aizsardzības centram, veicot uzraudzību, paredz tiesības no elektronisko sakaru komersantiem pieprasīt tam nepieciešamo informāciju. 

Tāpat deputātiem būs jālemj, vai komisijām nodot izskatīt ierosinājumu no nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas atbrīvot personas īpašumā esošu vienu nekustamo īpašumu, kurā tā deklarējusi savu dzīvesvietu un dzīvo, kā arī tam piekritīgo zemi. 

Saeimas Mandātu, ētika un iesniegumu komisija plānojusi lūgt Saeimu rītdien kā pirmo darba kārtības jautājumu izskatīt lēmuma projektu par 12.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu Artim Gustovskim. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem