Lolita Čigāne: Latvijā arvien aktīvāk jāizmanto atjaunojamie energoresursi

(15.12.2017.)

„Varam būt gandarīti, ka Latvija ir trešajā vietā Eiropas Savienībā attiecībā uz atjaunojamo energoresursu izmantošanu. Tomēr mēs nedrīkstam atkāpties no ambīcijām arvien aktīvāk izmantot atjaunojamos energoresursus un turpināt strādāt, lai arvien vairāk pārietu, piemēram, uz biomasu un šķeldu kā kurināmajiem,” piektdien, 15.decembrī, pēc sēdes uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne. 

Latvijai jādara viss iespējamais, lai iekļautos kopējā Eiropas Savienības elektrotīklu sinhronizācijas tīklā, uzsvēra L.Čigāne, paužot cerību, ka jau tuvākajā laikā par to varēs panākt politisko vienošanos. Šāda vienošanās sekmētu enerģētisko drošību ne tikai Latvijā, bet arī visā reģionā.

Attiecībā uz labākajiem Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizācijas scenārijiem, mēs ceram, ka jau tuvākajā laikā kopā ar Poliju un Lietuvu varēsim panākt vienotu izpratni, kā drošā veidā veikt Baltijas valstu tīklu sinhronizāciju ar Eiropas Savienības dalībvalstīm, akcentēja L.Čigāne.

Eiropas lietu komisija piektdien sēdē izskatīja Latvijas nacionālo pozīciju Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas padomei, kas notiks 18.decembrī Briselē.

Komisija izskatīja vairākus priekšlikumus no Eiropas Komisijas dokumentu projektu pakotnes “Tīra enerģija visiem Eiropas iedzīvotājiem – Eiropas izaugsmes potenciāla realizēšana”, kas attiecas uz elektroenerģijas iekšējo tirgu, atjaunojamo energoresursu izmantošanas veicināšanu un Enerģētikas savienības pārvaldību un rīcību klimata jomā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā