Gunārs Kūtris: Latvija gatava dalīties parlamentārā darba pieredzē ar Tadžikistānu

(11.12.2017.)
VideoGalerija

Latvija ir gatava dalīties parlamentārā darba pieredzē ar Tadžikistānu un allaž ir atvērta ciešākam parlamentārajam kontaktam, pirmdien, 11.decembrī, uzsvēra Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris, tiekoties ar Tadžikistānas Republikas parlamenta Pārstāvju palātas Ekonomikas un finanšu komitejas delegāciju

G.Kūtris ar Tadžikistānas deputātiem pārrunāja arī valsts budžeta veidošanas procesu Latvijā. Saeimas sekretāra biedrs, iepazīstinot ar Saeimas lomu valsts budžeta pieņemšanā, īpaši izcēla darbu atbildīgajās komisijās. Daloties parlamentārajā pieredzē, G.Kūtris norādīja uz valsts budžeta pieņemšanas procesam veltīto uzmanību Saeimā, akcentējot, ka pagājušajā nedēļā parlamentā notika starptautiska konference par valsts budžeta konstitucionālo kontroli.

Tadžikistānas deputāti ieradušies Latvijā, lai tiktos ar Saeimas deputātiem un tuvāk iepazītu parlamentāriešu darbu valsts budžeta veidošanas procesā. Delegācija Latvijas parlamentā tiekas arī ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, Budžeta komisijas priekšsēdētāju Jāni Vucānu un komisijas deputātiem, kā arī Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisijas sekretāru Romualdu Ražuku. Tāpat delegācija Saeimā tiksies ar deputātu grupas sadarbībai ar Tadžikistānas parlamentu deputātiem.

Darba vizītē Latvijā Tadžikistānas parlamentu pārstāv Ekonomikas un finanšu komitejas deputāti komitejas priekšsēdētāja Šarifa Rahimzoda (Sharif Rahimzoda) vadībā, kā arī pārstāvji no Valsts celtniecības un vietējās pašpārvaldes komitejas un Tiesiskās kārtības, aizsardzības un drošības komitejas.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157690208875684
Video: https://www.youtube.com/watch?v=xkQr4-D6iLw
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā