Saeima galīgajā lasījumā lems par atkritumu apsaimniekošanas sistēmas uzlabošanu

(06.12.2017.)

Saeima ceturtdien, 7.decembrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Atkritumu apsaimniekošanas likumā. Tie rosināti, lai pilnveidotu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu un stingrāk uzraudzītu sadzīves atkritumu pārvadājumus Latvijā. 

Galīgajā lasījumā rītdien plānots lemt arī par grozījumiem Lauku atbalsta dienesta likumā, kas rosināti, lai mazinātu administratīvo slogu un uzlabotu atbalsta pasākumu pārraudzību lauksaimniekiem. Plānots, ka drīzumā dokumentus valsts un Eiropas Savienības līdzfinansējuma saņemšanai varēs iesniegt tikai elektroniski. 

Izskatīšanai otrajā lasījumā sagatavoti grozījumi likumā par Zemes dzīlēm, un tie paredz pagarināt zemes dzīļu izmantošanas laiku. 

Savukārt, lai mainītu pārsūdzēšanas kārtību atteikumam izsniegt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu, otrajā lasījumā Saeima vērtēs grozījumus likumā “Par valsts noslēpumu”

Pirmajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas karavīriem, kuri kopā ar ģimeni atrodas ilgstošā mācību komandējumā, paredz atbalsta pasākumus, kas saistīti ar uzturēšanās ārvalstī izdevumu kompensēšanu. 

Saeima lems arī par deputātu pieprasījumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim par LPSR Valsts drošības komitejas zinātniskās izpētes komisijas darbības rezultātiem. 

Vēl darba kārtībā ir lēmuma projekts par termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai pret teroristisko organizāciju ISIL/Da’esh vērstajā starptautiskās koalīcijas militārajā operācijā Irākā. 

Saeimas 7.decembra sēdes darba kārtībā ir 21 jautājums. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā