Saeima galīgajā lasījumā lems par vienotu kārtību valsts iestāžu prettiesiski nodarīto zaudējumu atlīdzināšanai

(29.11.2017.)

Saeima ceturtdien, 30.novembrī, galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu, kas paredz noteikt vienotu kārtību, kādā personai tiek atlīdzināti zaudējumi par prettiesisku valsts iestāžu rīcību gan kriminālprocesā, gan administratīvajā procesā. 

Vēl galīgajā lasījumā rītdien plānots lemt par likumprojektu Starptautiskās tiesas jurisdikcijas atzīšanai. Regulējums dos iespēju Latvijai vērsties Starptautiskajā tiesā un būt vienai no pusēm starptautisku strīdu risināšanā. 

Sēdes darba kārtībā izskatīšanai otrajā lasījumā iekļauts Veselības aprūpes finansēšanas likuma projekts, kas paredz reformēt veselības aprūpes finansēšanas sistēmu un ieviest valsts obligāto veselības apdrošināšanu. 

Otrajā lasījumā deputāti vērtēs arī likumprojektu, ar kuru plānots ratificēt partnerības pamatnolīgumu starp Eiropas Savienību (ES) un Austrāliju. Tā mērķis ir veidot stiprākas partnerattiecības starp ES un Austrāliju, atvieglot un veicināt sadarbību kopīgu interešu jomās, kā arī veicināt kopīgu darbu, lai attīstītu risinājumus reģionāla un pasaules mēroga problēmām. 

Vēl otrajā lasījumā parlamentā paredzēts skatīt grozījumus Dziesmu un deju svētku likumā, kas svētku drošības veicināšanai paredz izveidot operatīvās vadības grupu. 

Savukārt pirmajā lasījumā Saeima konceptuāli plānojusi lemt par likumprojektu, kas paredz nekustamā īpašuma daļas Ķekavas pagastā atsavināšanu Ķekavas apvedceļa projekta īstenošanai, un pašvaldību likuma grozījumiem, kas noteiks pašvaldībām pieejamo valsts informācijas sistēmu datu apjomu un to apriti, lai iedzīvotājiem nodrošinātu kvalitatīvākus pakalpojumus. 

Saeimā iesniegti arī jauni likumprojekti, un deputāti rītdien lems, vai izskatīšanai komisijās nodot izmaiņas Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumā, lai saziņu starp nekustamā īpašuma īpašnieku un institūciju īpašuma atsavināšanas procesā padarītu efektīvāku un vienkāršāku.   

Sēdes darba kārtībā iekļauts arī lēmuma projekts par Saeimas šī gada rudens sesijas slēgšanu un nākamā gada ziemas sesijas sākšanu. 

Saeimas 30.novembra sēdes darba kārtībā ir 12 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā