Jānis Vucāns Tallinā: profesionālās izglītības kvalitātes nodrošināšanai būtisks nepārtraukts atbalsts no uzņēmēju organizācijām

(10.11.2017.)

“Darba vidē balstītu mācību kvalitāte profesionālās izglītības sektorā ir būtiski atkarīga no uzņēmēju organizāciju ciešās iesaistes izglītības satura izveidē un iniciatīvas, aicinot uzņēmējus nodrošināt apmācību vietas mācekļiem,” piektdien, 10.novembrī, Baltijas Asamblejas (BA) 36.sesijā Tallinā sacīja BA viceprezidents un Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

Diskutējot par darba vidē balstītu mācību iespējami efektīvu ieviešanu visās trīs Baltijas valstīs, J.Vucāns uzsvēra, ka Latvija pēdējos gados spērusi vairākus būtiskus soļus, veicot izmaiņas likumos, kas saistīti ar profesionālo izglītību.

“Skatoties uz norisēm Baltijas reģionā, varam teikt, ka Saeima bijusi tālredzīga. Jau laikus veiktas būtiskas izmaiņas profesionālās izglītības jomā, jautājumu par šīs izglītības saturu un daļēji arī kvalitātes kontroli uzticot Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārraudzībā veidotajām nozaru ekspertu padomēm, kas jau sekmīgi uzsākušas savu darbu,” akcentēja J.Vucāns.

Deputāti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas BA 36.sesijā diskutēja par ciešākas sadarbības iespējām izglītībā, īpašu uzmanību veltot jautājumam par darba vidē balstītām mācībām. Tāpat parlamentārieši Tallinā sprieda par Eiropas Savienības ārējo robežu stiprināšanu, Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizāciju ar Eiropas elektrotīkliem un ciešākas sadarbības iespējām veselības aprūpē.

 

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157690434332436
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde