Eiropas lietu komisijas deputāti pauž atbalstu Eiropas Aizsardzības fonda izveidei

(10.11.2017.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti 10.novembra sēdē izteica atbalstu Eiropas Aizsardzības fonda izveidei.

“Mūsu uzņēmēji jau šobrīd ir pierādījuši savas spējas, piedaloties, piemēram, NATO iepirkumos. Eiropas Aizsardzības fonds būs vēl viena iespēja mazajiem un vidējiem uzņēmumiem paplašināt savu darbību, iesaistoties šī fonda projektos,” uzsver komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, norādot, ka Latvija fonda izveidē iesaistās, politiski solidarizējoties ar citām ES dalībvalstīm.

Paredzēts, ka Eiropas Aizsardzības fonds nodrošinās Eiropas Savienības (ES) aizsardzības pilna cikla stratēģisko autonomiju, vienlaikus dodot dalībvalstīm iespēju ciešākai un lietderīgākai sadarbībai aizsardzības jautājumos. Fonda ietvaros plānots attīstīt gan aizsardzības spējas, gan pētniecību, koncentrējoties uz jauno tehnoloģiju izpēti, izstrādi un iegādi.

Uzņēmējs Aldis Gulbis šodien komisijas sēdē deputātus informēja par iespējām maziem un vidējiem uzņēmumiem piedalīties ES aizsardzības rūpniecības nozares attīstībā, tostarp piegādes ķēdēs. A.Gulbis sacīja, ka mazajiem uzņēmumiem ir būtiski uzkrāt pieredzi, strādājot kopā ar lielajām kompānijām un tādējādi paverot sev ceļu uz daudz lielākiem projektiem.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem