Saeima galīgajā lasījumā lems par vieglo automašīnu izmantošanu pasažieru pārvadājumos

(08.11.2017.)

Saeima ceturtdien, 9.novembrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā. Tie paredz iespēju reģionos ar mazu pasažieru skaitu kā sabiedrisko transportu izmantot vieglās automašīnas. 

Trešajā lasījumā plānots arī skatīt Civilprocesa likuma grozījumus, kas paredz vairākas būtiskas izmaiņas civillietu izskatīšanā, lai nodrošinātu kvalitatīvāku, ātrāku un efektīvāku tiesvedības procesu.   

Vēl galīgajā lasījumā rītdien Saeima lems par Arhīvu likuma grozījumiem un saistītajiem grozījumiem grāmatvedības likumā, kas paredz precizēt normas par termiņiem, kādos privāto un publisko juridisko personu arhīvos tiek glabāti personāla dokumenti. 

Tāpat trešajā lasījumā plānots skatīt izmaiņas Jūras kodeksā, lai noteiktu stingrākas prasības kuģu īpašniekiem saistībā ar jūrnieku darba apstākļu uzlabošanu. 

Otrajā lasījumā rītdienas sēdes darba kārtībā iekļauti grozījumi Pacientu tiesību likumā, kas paredz tiesības darba devējiem, kuru darbinieki cietuši nelaimes gadījumā darbā, bez darbinieka piekrišanas saņemt informāciju par viņa veselības stāvokli. 

Savukārt konceptuāli plānots lemt par grozījumiem maternitātes un slimības apdrošināšanas likumā, kas paredz nākamgad nemainīt līdzšinējo kārtību, kādā aprēķina maternitātes, paternitātes un slimības pabalstus, tādējādi atceļot iepriekš plānotās izmaiņas, kas atsevišķos gadījumos varētu pasliktināt pabalstu saņēmēju materiālo situāciju. 

Deputāti lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Zemes pārvaldības likumā, kas rosināti, lai noteiktu kārtību zaudējumu atlīdzināšanai teritorijās, kas ir paredzētas publiskās infrastruktūras attīstībai un kurās ir noteikti saimnieciskās darbības ierobežojumi. 

Komisijām plānots nodot arī likumprojektu, kas paredz administratīvo atbildību par pārkāpumiem nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas jomā un noteikt kompetenci sodu piemērošanā. 

9.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 17 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta