Saeima galīgajā lasījumā lems par biedrību darbības ierobežošanu valsts drošības apdraudējuma gadījumā

(01.11.2017.)

Ceturtdien, 2.novembrī, Saeima galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Biedrību un nodibinājumu likumā, kas paredz ierobežot biedrību un nodibinājumu publisko darbību, ja tā rada potenciālus draudus valsts drošībai vai sabiedriskajai drošībai un kārtībai. 

Galīgajā lasījumā rīt deputāti vērtēs arī grozījumus likumā “Par tiesu varu”, kas izstrādāti, lai mazinātu izpildvaras un likumdevēja ietekmi uz tiesnešu karjeras jautājumiem.   

Otrajā lasījumā plānots skatīt likumprojektu par Otrā pasaules kara dalībnieka statusu. Tā mērķis ir nodrošināt vienlīdzīgu attieksmi pret kara dalībniekiem neatkarīgi no viņu piederības kādai no karojošajām pusēm, tādā veidā veicinot sabiedrības saliedētību. 

Tāpat otrajā lasījumā Saeimas sēdē plānots lemt par likuma grozījumiem, kas paredz apstiprināt šī gada sākumā Banku augstskolas Satversmes sapulcē pieņemtos augstskolas Satversmes grozījumus. 

Konceptuāli rītdien Saeima skatīs fondēto pensiju likuma grozījumus, kas paredz iespēju fondētās pensijas dalībnieka uzkrāto pensijas kapitālu viņa nāves gadījumā mantot. 

Vēl pirmajā lasījumā sēdes darba kārtībā iekļauti Civilprocesa likuma grozījumi. Tie rosināti, lai ieviestu apķīlātās kustamās mantas izsoļu rīkošanu elektroniskā vidē. 

Deputāti arī lems, vai izskatīšanai komisijās nodot zemes dzīļu likuma grozījumus, kas paredz, ka zemi tās dzīļu izmantošanai, piemēram, kūdras ieguvei, varēs iznomāt vai nodot lietošanā līdz atradnes krājumu izstrādes beigām vai rekultivācijas pabeigšanai. 

Saeimas komisijām plānots nodot arī likumprojektu, kas paredz atsavināt daļu nekustamā īpašuma Ķekavā valsts galvenā autoceļa projekta “E67/A7 Ķekavas apvedceļš” īstenošanai. 

Vēl darba kārtībā iekļauts deputātu pieprasījums Ministru prezidentam Mārim Kučinskim par valsts piešķirtās dotācijas finansējuma apmēru viena izglītojamā ēdināšanai, kāds tiek novirzīts pārtikas produktu iegādei.

 2.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 12 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī