Lolita Čigāne: ES fondi Latvijai būs pieejami tikmēr, kamēr tie būs nepieciešami

(01.11.2017.)
Galerija

Eiropas Savienības (ES) struktūrfondi sniedz būtisku devumu valsts attīstībā un palīdz mums kļūt stiprākiem. Veiksmīga ES finansējuma apguve ir ieguldījums sabiedrības labklājībā un jaunu darbavietu radīšanā, trešdien, 1.novembrī, akcentēja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Eiropas lietu komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti Saeimas namā tikās ar Eiropas Komisijas budžeta un cilvēkresursu komisāru Ginteru Etingeru (Günther Oettinger) un pārrunāja aktuālos jautājums par ES attīstību un nākotnes prognozēm.

Komisārs atzinīgus vārdus veltīja arī Latvijas ekonomiskajai attīstībai, kas ļāvusi pārdomāti pilnveidoties pēc neatkarības atjaunošanas, kā arī iestāšanās ES.

Tikšanās deva spēcīgu signālu, ka kohēzijas politika, kas nes būtisku pievienoto vērtību dalībvalstu attīstībai, tiks turpināta arī nākotnē. Latvijai šīs garantijas ir būtiskas, pēc tikšanās akcentēja L.Čigāne.

Tāpat deputāti ar G.Etingeru pārrunāja attīstību eirozonā, kā arī pievērsās jautājumam par Lielbritānijas izstāšanos no ES un tās potenciālo ietekmi uz ES budžetu, uzsverot to, cik būtiski šajā laikā pārējo dalībvalstu vidū saglabāt vienotību.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157688681680724
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta