Saeima galīgajā lasījumā lems par sociālās uzņēmējdarbības likuma projektu

(11.10.2017.)

Saeima ceturtdien, 12.oktobrī, galīgajā lasījumā lems par Sociālā uzņēmuma likumprojektu, kas noteiks regulējumu sociālajai uzņēmējdarbībai, tādējādi veicinot sabiedrības dzīves kvalitāti un sekmējot sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju nodarbinātību, kā arī  saistītiem grozījumiem Brīvprātīgā darba likumā, kas sociālajiem uzņēmumiem noteiks tiesības organizēt brīvprātīgo darbu. 

Saeimā rītdien galīgajā lasījumā arī lems par likumprojektu, ar kuru plānots ratificēt politiskā dialoga un sadarbības nolīgumu starp Eiropas Savienību un Kubas Republiku. Šis būs pirmais divpusējais nolīgums starp ES un Kubu, un ar to tiks izveidots tiesiskais regulējums ciešākam politiskajam dialogam un sadarbībai. 

Tāpat galīgajā lasījumā plānots izskatīt likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas grozījumiem saistībā ar nepieciešamību paātrināt sūdzību izskatīšanu Eiropas Cilvēktiesību tiesā, tādējādi nodrošinot arī Latvijas iedzīvotājiem ātrāku sūdzību par iespējamiem cilvēktiesību pārkāpumiem izskatīšanu. 

Darba kārtībā izskatīšanai otrajā lasījumā iekļauti Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma grozījumi. Izmaiņas nepieciešamas, lai sabiedriskā transporta sarakstu varētu papildināt ar vieglajiem automobiļiem, ko varēs izmantot vietās, kur ir maz pasažieru. 

Vēl otrajā lasījumā rītdien plānots skatīt jauno Fizisko personu reģistra likumprojektu un saistītos grozījumus Iedzīvotāju reģistra likumā, kas paredz izveidot fizisko personu reģistru līdzšinējā iedzīvotāju reģistra vietā. 

Pirmajā lasījumā deputāti skatīs Kooperatīvo sabiedrību likumprojektu un grozījumus Uzņēmumu reģistra likumā, kas, dodot iespēju kooperatīvajām sabiedrībām pašām risināt virkni jautājumu, jomas regulējumu paredz padarīt liberālāku nekā līdz šim. 

Tāpat konceptuāli Saeimā plānots lemt par grozījumiem Dziesmu un deju svētku likumā. Tie paredz izveidot svētku operatīvās vadības grupu, kuras uzdevums būs nodrošināt svētku pasākumu nepārtrauktu preventīvu vadību, tostarp ārkārtas situācijās, kā arī vērtēt pasākumu drošības riskus. 

Saeima arī lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz atbildību par siltumnīcefekta gāzu emisiju informācijas slēpšanu vai sagrozīšanu. 

Tāpat deputāti vērtēs, vai komisijām nodot grozījumus Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā, kas iesniegti Saeimā, lai pilnveidotu un papildinātu likuma normas par civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu saistībā ar mehānisko transportlīdzekļu izmantošanu un kontroli, ņemot vērā pienākumu apdrošināt šādu atbildību. 

Komisijām plānots nodot arī grozījumus Lauku atbalsta dienesta likumā, kas paredz ieviest elektronisku dokumentu iesniegšanu un paziņojumu saņemšanu, piesakoties ES un valsts atbalstam lauksaimniecībai, lauku attīstībai, zivsaimniecībai un mežsaimniecībai. 

Vēl darba kārtībā iekļauts deputātu pieprasījums Ministru prezidentam par valsts piešķirtās dotācijas finansējuma apmēru viena izglītojamā ēdināšanai, kāds tiek novirzīts pārtikas produktu iegādei. 

Saeimas 12.oktobra sēdes darba kārtībā ir 36 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā