Gundars Daudze aicina Jaunzēlandes vēstnieci attīstīt sadarbību tirdzniecībā

(11.10.2017.)
VideoGalerija

Latviju un Jaunzēlandi vieno labas divpusējās attiecības un pragmatisks dialogs. Esam ieinteresēti veicināt ciešāku politisko sadarbību, tostarp parlamentārā līmenī, kā arī aktivizēt tirdzniecību, trešdien, 11.oktobrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, parlamentā tiekoties ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Mēriju Patrīciju Tērstoni (Mary Patricia Thurston). Vēstniece Saeimas namā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja Latvijas interesi paplašināt abu valstu līgumtiesisko bāzi, norādot, ka Latvija vēlas noslēgt ar Jaunzēlandi konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu, lai sekmētu tirdzniecības kontaktus starp abu valstu uzņēmējiem. Tāpat abas amatpersonas pārrunāja tūrisma veicināšanas iespējas, kā arī nepieciešamību noslēgt gaisa satiksmes līgumu starp Latviju un Jaunzēlandi.

G.Daudze un M.P.Tērstone bija vienisprātis, ka būtisks ieguldījums ekonomisko sakaru stiprināšanā būtu brīvās tirdzniecības līgums starp Eiropas Savienību un Jaunzēlandi, par kuru drīzumā plānots uzsākt sarunas.

Tāpat G.Daudze pauda pateicību Jaunzēlandei, ka tā pēc Otrā pasaules kara sniedza patvērumu daudziem mūsu tautiešiem. Kā akcentēja Saeimas priekšsēdētājas biedrs, starp valstīm valda draudzīga saikne, un Latvija ir gandarīta, ka tai Klusā okeāna dienvidu daļā ir sadarbības partneris – Jaunzēlande.

M.P.Tērstone ir karjeras diplomāte, kas Jaunzēlandes ārlietu dienestam pievienojusies 2007.gadā. Viņa ir arī Jaunzēlandes vēstniece Polijā un Ukrainā. M.P.Tērstone rezidē Polijas galvaspilsētā Varšavā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157687186180760
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt