Lolita Čigāne: vienota ES spēj pārvarēt arī vissarežģītākos šķēršļus

(04.10.2017.)
Galerija

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm svarīgi būt vienotām un strādāt kopā, lai sekmētu visas Eiropas attīstību un tās iedzīvotāju labklājību, trešdien, 4.oktobrī, pēc sēdes uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

„Būtiski to apzināties Brexit kontekstā, un pārējās 27 Eiropas Savienības dalībvalstis līdz šim jau demonstrējušas vienotu nostāju sarunās par Lielbritānijas izstāšanos no bloka. Šodien sēdē, tiekoties ar Latvijas Republikas pastāvīgo pārstāvi Eiropas Savienībā, ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Sanitu Pavļutu-Deslandes, pārliecinājāmies, cik komplicēts ir Brexit sarunu process un cik svarīgi ir nezaudēt šo vienotību dalībvalstu vidū,” sacīja L.Čigāne.

Eiropas lietu komisijas deputāti ar S.Pavļutu-Deslandes pārrunāja aktuālos notikumus Eiropā, tostarp diskutēja par Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera (Jean-Claude Juncker) gadskārtējo uzrunu Eiropas Parlamentā.

Eiropas lietu komisija sēdē pievērsās arī jautājumam par tiesiskumu un likuma varu reģionā, kā arī ekonomisko un drošības situāciju. Tāpat deputāti ar vēstnieci diskutēja par ES nākotnes perspektīvām un potenciālajiem attīstības virzieniem.

Kā uzsvēra L.Čigāne, tikšanās ar Latvijas Republikas pastāvīgo pārstāvi ES, ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci ļauj gūt dziļāku ieskatu aktuālajos notikumos un palīdz iezīmēt problēmjautājumu loku, kam plašāka uzmanība būtu jāpievērš arī Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdēs. L.Čigāne piebilda, ka nākotnē varētu tikt plānotas atkārtotas tikšanās ar Latvijas Republikas pastāvīgo pārstāvi ES.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157686901221520
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt