Ināra Mūrniece Latvijas vēstniekiem: mūsu prioritātes ir valsts drošība un atbalsts ekonomikai

(03.10.2017.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 3.oktobrī, parlamentā tiekoties ar Latvijas diplomātisko pārstāvniecību vadītājiem, uzsvēra valsts drošību un atbalstu ekonomikai kā kopīgā darba prioritātes. 

„Mums visiem kopā ir izdevies īstenot saskaņotu valsts ārpolitiku. Darba rezultāti ir sabiedrībai acīmredzami, un šobrīd to uzskatāmi pierāda NATO karavīru klātbūtne Latvijā,” sacīja I.Mūrniece.

Kā būtisku vēstnieku darba virzienu I.Mūrniece minēja ekonomisko sakaru stiprināšanu, atbalstu Latvijas uzņēmējiem, eksporta veicināšanu un investīciju piesaisti Latvijai.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra arī vēstnieku būtisko lomu, ārvalstīs skaidrojot Latvijā notiekošo. Lai gan sācies priekšvēlēšanu laiks, Latvijā valda stabilitāte, akcentēja I.Mūrniece. Aktīvi turpinās darbs pie valsts drošības un aizsardzības stiprināšanas, kā arī valsts iekšējās attīstības. Uzmanība pievērsta arī nodokļu politikas, veselības un izglītības reformām.

I.Mūrniece uzsvēra, ka nākamais gads būs īpašs Latvijas ārpolitikā mūsu valsts simtgades svinību kontekstā, un aicināja vēstniekus iesaistīties svinību organizēšanā pasaulē.

Tikšanās notika Rīgā ikgadējās Latvijas vēstnieku sanāksmes ietvaros. Uz to bija aicināti arī Saeimas Prezidija locekļi, Saeimas komisiju vadītāji, Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas deputāti, Saeimas frakciju vadītāji, kā arī Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar citu valstu parlamentiem vadītāji.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157686867031830
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt