Lolita Čigāne un Ojārs Ēriks Kalniņš: Austrumu partnerība ir veiksmes stāsts

(03.10.2017.)
Galerija

Austrumu partnerības panākumi ir skaidri redzami un neapstrīdami, un tai ir potenciāls kļūt par izcilu veiksmes stāstu, neskatoties uz partnervalstu dažādību un grūtībām, ar kurām saskaras gan Eiropas Savienība, gan Austrumu partnerības valstis. To uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne un Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš, otrdien, 3.oktobrī, parlamentā tiekoties ar Igaunijas un Austrumu partnerības valstu vēstniekiem Latvijā.

Komisiju vadītāji sarunā pauda stingru atbalstu Austrumu partnerībai, uzsverot, ka Latvija tāpat kā Lietuva un Igaunija Austrumu partnerības jautājumu uzturēšanu Eiropas Savienības darba kārtībā uzskata par savu misiju.

Pēc 24.novembrī gaidāmā Austrumu partnerības samita, kas notiks Briselē, Baltijas valstu un Austrumu partnerības valstu parlamentārieši tiksies, lai kopīgi apspriestu sanāksmes rezultātus. Par to šodien vienojās klātesošie. Praksi parlamentāriešiem diskutēt par Austrumu partnerības samita iznākumu iedibināja Latvijas parlaments mūsu valsts prezidentūras laikā.

Tikšanās laikā Gruzijas, Moldovas un Ukrainas vēstniecību pārstāvji informēja par savu redzējumu attiecībā uz gaidāmo Austrumu partnerības samitu un tā deklarāciju.

Sarunā piedalījās Igaunijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Teniss Nirks (Tõnis Nirk), Gruzijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Teimurazs Džandžalija (Teimuraz Janjalia), Moldovas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Eižens Revenko (Eugen Revenco), kā arī Ukrainas vēstniecības pagaidu pilnvarotā lietvede Alisa Podoljaka (Alisa Podolyak).

 

Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157686860987600
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt