Inese Lībiņa-Egnere Eiropas Komisijas viceprezidentam: svarīga dalībvalstu vienotība

(29.09.2017.)
VideoGalerija

Eiropas Savienības (ES) valstu ciešā sadarbība un pozitīvās ekonomiskās attīstības tendences iezīmē optimistiskas nākotnes prognozes, taču mēs nedrīkstam apstāties – mums jāstrādā visiem kopā, lai nodrošinātu stipru un vienotu Eiropu, piektdien, 29.septembrī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, Latvijas parlamentā uzņemot Eiropas Komisijas (EK) pirmo viceprezidentu Fransu Timmermansu (Frans Timmermans).

I.Lībiņa-Egnere līdz ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Lolitu Čigāni pārrunāja ar F.Timmermansu Eiropas nākotni, kā arī diskutēja par aktuālajiem notikumiem ES. Tāpat amatpersonas veltīja uzmanību migrācijas un ekonomikas jautājumiem, uzsverot eirozonas stabilitātes lomu ES stiprināšanā, kā arī nepieciešamību pabeigt Banku savienības izveidi.

Amatpersonas apsprieda arī Lielbritānijas izstāšanās procesu no ES. Puses bija vienisprātis par to, cik būtiski ir uzturēt konstruktīvu dialogu šajās sarunās, vienlaikus saglabājot pārējo ES dalībvalstu vienotu pozīciju.

EK pirmais viceprezidents rīt piedalīsies drošības un ārpolitikas forumā „Rīgas konference 2017”, kur diskutēs par populisma politiskajām un ekonomiskajām sekām Eiropā. Savukārt šodien F.Timmermanss tikās ar studentiem Rīgas Ekonomikas augstskolā, iesaistot studentus diskusijā par ES nākotni „Runa ir par Eiropu. Runa ir par Tevi”.

F.Timmermanss EK pirmā viceprezidenta amatu ieņem kopš 2014.gada, pirms tam bijis Nīderlandes ārlietu ministrs, kā arī Eiropas lietu ministrs. Viņš bijis arī ilggadējs Nīderlandes parlamenta deputāts un darbojies Nīderlandes ārlietu dienestā.

Sarunā piedalījās arī EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka     un Latvijas Republikas pastāvīgā pārstāve ES un ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Sanita Pavļuta-Deslandes.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157660979827618
Video: https://www.youtube.com/watch?v=5yXUEi_poGQ
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests


Sestdien, 20.aprīlī