Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies Baltu vienības dienas svinībās

(22.09.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sestdien, 23.septembrī, piedalīsies Baltu vienības dienas svinībās, kas norisināsies Palangā.

Baltu vienības dienas atklāšanas ceremonijā, kas pulksten 11.00 notiks Jūrates un Kastīča laukumā, svinīgās uzrunas teiks Latvijas un Lietuvas parlamentu vadītāji − I.Mūrniece un Lietuvas Seima priekšsēdētājs  Viktors Pranckietis (Viktoras Pranckietis). Palangā I.Mūrniecei un V.Pranckietim paredzēta arī divpusējā tikšanās.

Saeimas priekšsēdētāja un Lietuvas parlamenta priekšsēdētājs piedalīsies Baltu vienības dienai veltītā svinīgajā gājienā, apmeklēs izstādes, kas veltītas Baltu vienībai un neatkarīgu valstu − Latvijas un Lietuvas − veidotājiem.

I.Mūrniece un V.Pranckietis piedalīsies arī latviešu un lietuviešu skolēnu erudīcijas konkursa “Prātu kauja” laureātu apbalvošanas ceremonijā un apmeklēs baltu gastronomijas festivālu.

Baltu vienības diena iedibināta, pieminot 1236.gada 22.septembrī notikušo Saules kauju, kurā zemgaļu un žemaišu spēki sakāva Zobenbrāļu ordeņa bruņiniekus. Kopš 2000.gada Latvijas Saeima un Lietuvas Seims Saules kaujas dienu − 22.septembri − noteica par oficiālu un atzīmējamu atceres dienu. Pagājušajā gadā Baltu vienības dienas svinības notika Liepājā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt