Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju vadīs Aldis Adamovičs

(19.09.2017.)
Galerija

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti otrdien, 19.septembrī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Aldi Adamoviču.

„Komisijā īpašu uzmanību veltīsim gan vispārējās izglītības standarta, gan programmu reformai, kas paredz pāriet uz kompetenču pieeju mācību saturā. Tāpat strādāsim pie augstākās izglītības kvalitātes veicināšanas,” uzsvēra A.Adamovičs, iezīmējot komisijas darba plānu.

Mācību satura reformā aktuāls ir arī jautājums par sešgadnieku izglītību. Svarīgi nodrošināt vienmērīgu pāreju no viena izglītības līmeņa otrā, un komisija rūpīgi vērtēs to, vai bērniem būtu jāuzsāk mācības skolā jau no sešu gadu vecuma, akcentēja jaunievēlētais Izglītības komisijas priekšsēdētājs.

A.Adamovičs darbojas arī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, iepriekš strādājis arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā.

Komisijas vadītāja vēlēšanas notika, jo līdzšinējā priekšsēdētāja Ilze Viņķele nolika deputātes mandātu. I.Viņķele Izglītības komisiju vadīja kopš 2016.gada februāra.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pārziņā ir vairākas nozīmīgas un savstarpēji saistītas nozares – izglītība, kultūra, zinātne, sports un valodas politika. Komisija sagatavo izskatīšanai Saeimā šo nozaru likumprojektus, veic parlamentāro kontroli pār nozaru ministrijām un to padotības iestādēm, kā arī izskata iesniegumus, sūdzības un priekšlikumus.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157686846065474
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī